Foto: Cees van der Wal

Andersomdenken voor het goede doel groot succes

  •   34 keer gelezen

RIDDERKERK/PAPENDRECHT • Berthold Gunster, de grondlegger van Omdenken, zorgde woensdag 11 september tijdens een speciale avond van stichting Anders voor een uitverkochte zaal in het Van der Valk Hotel in Ridderkerk.

De opbrengst van het inspirerende seminar Andersomdenken kwam volledig ten goede aan het werk van stichting Anders.

Spreker en inspirator Gunster trakteerde de 264 aanwezigen op een interactieve onemanshow vol humor. De avond gaf volop stof tot nadenken en nieuwe inzichten om problemen om te denken. Leidraad van de voorstelling was zijn nieuwste boek 'Zoals verwacht loopt alles anders'. Een titel die perfect aansluit bij stichting Anders.

Voor niets
Omdenken ondersteunde de missie van de stichting door kosteloos op te treden. Gunster: "Wij doen bijna nooit iets voor niets. Maar op het verzoek van stichting Anders zei ik meteen ja. Ik vind het zo'n ongelofelijk tof idee. Om mensen die hulp nodig hebben te koppelen aan bedrijven die de hulp kunnen bieden. Het was een eer om hier vanavond te zijn."

Mooiere wereld
Stichting Anders organiseert elk jaar een bijzonder, fondsenwervend seminar, voor partners, relaties en andere geïnteresseerden. Na Ben Tiggelaar (2017) en Jan Peter Balkenende (2018) was het nu dus Berthold Gunster van Omdenken die het publiek inspireerde.

Robert de Heer, directeur van stichting Anders: "We zijn heel dankbaar dat ook dit jaar de zaal weer vol zat. De gasten hebben met hun entreekaartje direct geïnvesteerd in de missie van stichting ANDERS: samen bijdragen aan een mooiere wereld. En daarbij was Berthold absoluut de verschilmaker vanavond. Dat hij hier belangeloos wilde optreden past helemaal bij onze filosofie. Mensen willen hun talent graag delen als het een goed doel dient."

Koppelen
Stichting Anders koppelt mensen in moeilijke situaties aan ondernemers die bereid zijn om hun producten, diensten of talenten beschikbaar te stellen. De Heer: "Samen met onze ondernemers maken we zo het verschil. We creëren een brug tussen mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben. Onze visie is niet voor niets: Want geven maakt rijk."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }