Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Ook de politie zelf werd aan de kant van de weg gezet tijdens de verkeerscampagne.
• Ook de politie zelf werd aan de kant van de weg gezet tijdens de verkeerscampagne. (Foto: Bert Bons)

Schoolkinderen voeren actie voor veiligheid bij school

  •   89 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De kinderen van groep 7 van openbare basisschool De Tuimelaar in Nieuw-Lekkerland hebben donderdagochtend samen met de politie actie gevoerd voor meer veiligheid rondom hun school.

De verkeerscampagne, getiteld 'Te gast in Nieuw-Lekkerland' duurde van 08.00 tot 09.30 uur en werd gestart door verkeerswethouder Johan Quik.

Vlak voor basisschool De Tuimelaar aan het Raadhuisplein 1 werden automobilisten door de politie aan de kant gezet. De kinderen spraken weggebruikers aan om hen op een positieve manier bewust te maken van het gewenste rijgedrag.

Aso-rijder
Grote spelbreker was een aso-rijder die het stopteken van de politie niet opvolgde en even later omkeerde en de straat blokkeerde op de plaats waar de verkeerscampagne gehouden werd. Hierop werd hij door de politie in de boeien geslagen en afgevoerd. De geschrokken kinderen kregen na afloop van de verkeerscampagne tekst en uitleg over de aanhouding.

"De politie wilde zich na de eerste overtreding concentreren op de verkeerscampagne met de kinderen en liet de man gaan", legt Arwin de Hoog uit. Hij is regionaal projectleider verkeersveiligheid Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en was erbij toen het incident plaatsvond. "Maar toen hij terugkeerde en de boel blokkeerde, hebben ze hem aangehouden."

Deze gebeurtenis benadrukt het onveilige gevoel dat schoolkinderen en overige weggebruikers kunnen hebben in het verkeer.

Binnenkort wordt de actie nogmaals uitgevoerd in Nieuw-Lekkerland. Dan zullen kinderen van christelijke basisschool De Schakel de politie assisteren en flyers uitdelen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }