• William bij de Souburgse molen.
• William bij de Souburgse molen. (Foto: Geurt Mouthaan)

William maakt bouwplaat van Souburgse molen

  •   329 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De zeventienjarige Bleskensgraver William Bouter is fan van de Souburgse molen in Alblasserdam. Als student mediavormgeving werkt hij aan een bouwplaat van de molen.

Momenteel legt hij de laatste hand aan de bouwplaat. "Ik maak twee versies", vertelt hij. "Een kleurplaatversie en een gekleurde versie."

Beetje hulp
Hij denkt wel dat kinderen straks een beetje hulp kunnen gebruiken bij het in elkaar zetten. "Vanwege de tapse vorm, het staartwerk en de kapconstructie kan het bouwen lastig zijn." Hoe de bouwplaat vermenigvuldigd en verkocht gaat worden, weet William nog niet.

Leerling-molenaar
Het is zijn grote droom ooit molenaar te worden, het liefst op de Souburgse molen. Hij is al leerling-molenaar op de Middelmolen in Molenaarsgraaf. "Volgend jaar doe ik eindexamen voor het molenaarsdiploma."

Geschiedenis
William vindt de Souburgse molen onder andere zo bijzonder vanwege de unieke geschiedenis. "Voor zover ik weet was het de enige private molen. Bijna alle molens hadden een polderbestuur, maar de Souburgse molen was van het Hof Souburgh."

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }