Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Bert Bons

Boskalis aangesteld als berger voor getroffen tankers in Golf van Oman

  •   91 keer gelezen

PAPENDRECHT • Boskalis uit Papendrecht is aangesteld als de berger voor beide tankers die donderdagochtend 13 juni in de Golf van Oman bij een vermoedelijke aanslag zijn getroffen.

De verzekeraars van beide schepen hebben Boskalis-dochter SMIT Salvage kort na de incidenten aangesteld om de schepen en hun lading te bergen.

De Front Altair met aan boord een lading nafta verkeert nog in een zorgelijke toestand. De bemanning heeft het schip veilig kunnen verlaten en de brand was gistermiddag geblust. De bergingsoperatie wordt ter plekke uitgevoerd door een ingevlogen bergingsteam met specialistisch materieel.

De Kokuka Courageous met aan boord een lading methanol verkeert inmiddels in een stabiele toestand. Ook hier heeft de bemanning het schip veilig kunnen verlaten en is het schip gestabiliseerd. Donderdagmiddag is met succes een sleepverbinding tot stand gebracht waarna de bemanning weer aan boord kon. Het schip wordt momenteel naar een haven in de Golfregio gesleept.

De bergingsoperaties worden in nauw overleg uitgevoerd met de relevante lokale autoriteiten, waaronder het Marine Emergency Mutual Aid Centre (MEMAC).

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }