Foto: nl.123rf.com

Politiek Papendrecht wil dossier Korteland sluiten

  •   247 keer gelezen

PAPENDRECHT • Een meerderheid van de Papendrechtse politiek heeft dinsdagavond tijdens de commissievergadering Ruimte aangegeven dat men het dossier Korteland wil afsluiten.

"Het is een tenenkrommend verhaal geworden. Dit onderwerp moet afgesloten worden", vatte J. van der Linden (D66) samen. De Papendrechtse fietsenzaak besloot in het najaar van 2016 om het oude Hubogebouw aan de Coornhertstraat te kopen om daar een fietsenzaak te vestigen. De verkoop van fietsen valt echter onder de noemer detailhandel en dat mag niet op die locatie. Er was enige tijd onduidelijkheid over de vraag of de fietsenzaak hiervan op de hoogte was, maar inmiddels is de Papendrechtse politiek overtuigd van de correcte manier waarop de gemeente de fietsenzaak tijdig gewaarschuwd heeft voor de bovenstaande beperking.

T. Wolters (PvdA): "We hebben niets tegen Korteland, maar we hebben de wetten gewoon na te leven."

Wethouder Arno Janssen vertelde tijdens de vergadering dat het nieuwe college, dat in het voorjaar van 2018 is aangetreden, de hele gang van zaken nog eens onderzocht heeft. "Conclusie blijft dat het in strijd is met de regels om daar die detailhandel te doen. Want het is een bedrijventerrein. We hebben ons tot het laatst ingespannen voor een andere locatie. Dat is niet gelukt. We blijven altijd open voor initiatieven en kijken wat mogelijk is, maar het is goed om nu een pas op de plaats te maken."

Er zijn volgens wethouder Janssen nog wel mogelijkheden om de fietsenzaak in te richten 'experience center'. "Dan kan er meer dan nu mogelijk is, dat weet Korteland", aldus wethouder Janssen. Hij liet zich ook ontvallen dat de fietsenzaak nu nog bezig is met een alternatieve locatie.

Met name GroenLinks en D66 waren ontsteld over het feit dat het huidige gemeentebestuur vond dat het huiswerk van het vorige college nog eens overnieuw gedaan moest worden. Ze noemden dat 'verloren tijd' en 'onnodig kosten maken', omdat de conclusie niet veranderd is.

Wethouder Janssen: "Uitspraken van de Bovag gaven eind 2017 voldoende reden om te twijfelen of alles onderzocht was. De Bovag was destijds aan het onderhandelen met provincie of fietsenzaken op bedrijventerreinen zouden mogen vestigen. Dat idee heeft de provincie halverwege vorig jaar uiteindelijk verworpen. U kunt ons niet verwijten dat we dat hebben willen afwachten en onderzoeken."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }