Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Bert Bons

Informatieavond over verhuizing bibliotheek naar gemeentehuis Alblasserdam

  •   115 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Begin juli is al aangekondigd dat de bibliotheek van Alblasserdam mogelijk zou verhuizen naar het gemeentehuis. Inmiddels zijn de plannen behoorlijk ver gevorderd. De bibliotheek nodigt haar leden en alle overige inwoners van Alblasserdam uit voor een informatiebijeenkomst op vrijdag 26 oktober van 19.00 tot 20.00 uur in de bibliotheek aan het Wilgenplein.

Tijdens deze bijeenkomst licht de bibliotheek toe waarom zij de verhuizing zo belangrijk vindt voor de toekomst van de bibliotheek. Ook is er ruimte om vragen te stellen.

Verandering en samenwerking
De rol van de bibliotheek verandert. "We hebben een breed aanbod dat zich richt op de persoonlijke ontwikkeling en informatievragen van mensen. De komende jaren ontwikkelt de bibliotheek zich nóg meer tot een plek waar kennis, ontwikkeling en ontmoeting centraal staan. Een fijne plek, voorzien van goede faciliteiten om ook rustig te studeren en werken", meldt de bibliotheek.

"Dit doen we door intensief samen te werken met andere partijen. Samen met hen willen wij onze leden en de inwoners van Alblasserdam de mogelijkheid bieden om hun basisvaardigheden en digitale vaardigheden te vergroten, kennis te maken met nieuwe technologieën of in debat te gaan over relevante maatschappelijke onderwerpen."

Ontmoetingsplaats
De Bibliotheek AanZet gelooft in een gezamenlijke ontmoetingsplaats voor álle inwoners van Alblasserdam en werkt graag samen met partijen die een gemeenschappelijk belang nastreven. Deze ontmoetingsplaats ontstaat in het nieuwe Huis van de Samenleving.

"Verder willen we een toekomstbestendige bibliotheek zijn. Hierbij past het idee om huisvesting te delen met andere partijen. We willen duurzaam omgaan met ruimte, zeker omdat het gemeenschapsgeld betreft. Daarnaast kunnen we in een gezamenlijk onderkomen onze openingsuren verruimen en de kosten efficiënter verdelen."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }