Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De vier mannen van Treffend & Co.
• De vier mannen van Treffend & Co.

Bordspel van Alblasserdamse makelij zoekt sponsors

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het bordspel 'Chartered: The Golden Age' is vandaag gelanceerd op Kickstarter. In het spel, van Alblasserdamse makelij, investeren spelers in Amsterdam, bouwen pakhuizen en dragen bij aan de groei van wat de rijkste stad van het Westen zal worden.


Het Alblasserdamse communicatiebureau Treffend & Co heeft het ontworpen, mee-ontwikkeld en zetten het nu via crowdfunding op de markt. Met het bordspel willen ze families en vrienden samenbrengen voor een gezellige avond.

Het spel is gebaseerd op een eenvoudig spelsysteem. In een paar minuten is het bordspel uitgelegd en waan je je direct een koopman die meedoet aan de ontluikende handel in de 17e eeuw. Je hebt de kans winst te maken door te investeren in de juiste bedrijven. De stad ziet steeds meer specerijen en goederen vanuit het Verre Oosten binnenkomen, waarbij de handelaars grote gevaren trotseren. Eenmaal aangekomen in Amsterdam, zorgen de goederen voor een enorme toename in rijkdom en groei. Je zoekt manieren om meer kapitaal binnen te halen en risico's te spreiden. Als speler richt je daarom de eerste bedrijven op in de geschiedenis met verhandelbare aandelen.

Bordspellengek
Jarenlang is er gewerkt aan het spel: testen, testen en nog eens testen. In zowel Zwitserland, Engeland, Duitsland als Nederland zijn er veel testrondes geweest. "Die zijn succesvol. Mede omdat het makkelijke regels heeft, zodat je het snel kunt spelen. Dankzij alle feedback hebben we het bordspel zoals het nu is. Met het opvallende design kunnen we echt het verschil maken. Door het te koppelen aan onze Nederlandse geschiedenis willen we ook het verhaal van toen vertellen," legt Arnold uit.

Design en artwork
Treffend & Co heeft het complete design en artwork verzorgd. "Het is echt een eer om als team aan een bordspel te mogen meewerken. Alles komt hier samen: het verhaal, het design en de marketing. Het is een klus van maanden geweest. En nu gaan we voor een succesvolle lancering."

Productie
De productie wordt verzorgd door Jolly Dutch Productions. "We combineren onze liefde voor bordspellen en ondernemerschap in deze nieuwe onderneming. Met als doel dat we hiermee familie en vrienden een vrolijke en gezellige avond bezorgen. Vandaar ook de naam: Jolly Dutch", vertelt Arnold van Binsbergen.

De link naar de Kickstarter pagina is: www.kickstarter.com/projects/1564935528/chartered-the-golden-age. Op deze pagina wordt het spel uitgelegd en kan er gedoneerd worden. 

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier