Pool aangehouden in Papendrecht die nog bijna drie jaar cel in moet
Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stockfoto 123RF

Pool aangehouden in Papendrecht die nog bijna drie jaar cel in moet

  •   keer gelezen   112

PAPENDRECHT • De politie heeft op zondag 24 januari een man uit Polen aangehouden in Papendrecht, die nog drie jaar de cel in moet in zijn land.


De aanhouding vond toevallig plaats. Een motorrijder van de politie zag een auto rijden op de A15 ter hoogte van Papendrecht met daarin een bestuurder die zijn telefoon vasthield tijdens het rijden.

De bestuurder kreeg een volgteken en werd hierna staande gehouden bij de afrit N3 Papendrecht ter hoogte van de Burgemeester Keijzerweg. De bestuurder overhandigde een paspoort en bleek een 35-jarige Poolse man te zijn, die in Dordrecht woont. Hij heeft een bekeuring gekregen voor het vasthouden van de telefoon tijdens het rijden en heeft een waarschuwing gekregen voor het niet tonen van het rijbewijs.

Verder bleek dat de man nog een gevangenisstraf van twee jaar en tien maanden open had staan in Polen. Hij is daar in 2009 veroordeeld voor drie opiummisdrijven. De man is daarop aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht. De Poolse man zal overgebracht worden naar Amsterdam om getoetst te worden en om daarna naar Polen te worden gebracht.

Verder had hij in Nederland nog een boete van 609 euro open staan. Deze hoefde niet direct betaald te worden omdat het een zogenaamd Niet Onherroepelijk Vonnis betrof. 

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier