Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Politie

Actie Boef in de Wijk in Nieuw-Lekkerland enorm succes

  •   183 keer gelezen   112

NIEUW-LEKKERLAND • Ongeveer 200 deelnemers hebben donderdagavond in Nieuw-Lekkerland meegedaan aan de actie Boef in de Wijk.

Deze actie werd georganiseerd door de gemeente Molenlanden in samenwerking met de politie. Door middel van een spel met een serieuze gedachte erachter wilde de politie de deelnemers bewust maken hoe ze kunnen omgaan met verdachte situaties en hoe zij dit via 112 kunnen melden.

"Dat Nieuw-Lekkerlanders alert zijn, dat blijkt wel", meldt de politie na afloop. Diverse verdachte situaties zoals een verlaten stofzuiger, verdachte voertuigen en een inbraakgevoelige situatie, werden direct gemeld. Alle vier de 'boeven' werden gevangen. De speurders ontvingen een waardebon, waar zij iets leuks van kunnen kopen.

Het aantal van 200 deelnemers heeft de politie positief verrast. "Dat was schrikken voor ons! Zoveel deelnemers dat de zaal te klein was."

De politie bedankt de deelnemers uit Nieuw-Lekkerland en hoopt dat ze hen een kijkje heeft kunnen geven in de keuken van het politiewerk. "We hopen dat meer mensen nu af en toe om zich heen kijken en een verdachte situatie direct via 112 melden."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }