Alblasserdam gaat opvang dieren professioneel regelen

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De gemeente Alblasserdam gaat per 1 februari een samenwerking aan met de Dierenbescherming en dierentehuis Louterbloemen voor een professionele aanpak van vervoer en opvang van zwerfdieren in het dorp.


Beide partijen hebben jarenlange ervaring en zullen zorg dragen voor een snelle en adequate hulpverlening voor dieren in Alblasserdam. Inwoners kunnen voor dierennoodhulp vanaf nu bellen met het meldnummer van de Dierenbescherming via 0900-1120000.

Professionele aanpak
Het college heeft op 10 januari 2017 besloten een samenwerking aan te gaan met nieuwe samenwerkingspartners. De Dierenambulances Zuid-Holland Zuid, onderdeel van de Dierenbescherming, gaat het vervoer van alle aangetroffen zwerfdieren en gewonde dieren regelen. Het meldnummer van de dierenambulances is 24/7 bereikbaar via het bovengenoemde telefoonnummer.

Dierentehuis Louterbloemen is geselecteerd op basis van professionele standaarden op het gebied van hulp voor dieren in nood. Zowel honden als katten worden hier door gediplomeerde dierverzorgers opgevangen. Dieren die in Alblasserdam aangetroffen worden, zullen de eerste veertien dagen in bewaring worden genomen. De eigenaar heeft dan de kans om het dier op te halen. Wie zijn of haar dier mist, kan bellen met dierentehuis Louterbloemen via 078-6137902.

Dier in nood
Wie een dier aantreft zonder eigenaar of een dier in nood ziet, kan direct bellen met het meldnummer 0900-1120000.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5