Thomas Vreugdenhil, Dorien Vos en Bart Schutte
Thomas Vreugdenhil, Dorien Vos en Bart Schutte Foto: HH-productions Andel

De Pomp krijgt 'iets meer ruimte'

Algemeen 987 keer gelezen

ALMKERK • Het Youth for Christ-werk in Altena is al ruim 45 jaar actief. Het huidige gebouw De Pomp is in 2013 geplaatst, maar moet nodig uitgebreid worden in verband met het groeiende aantal bezoekers.

Het plan is om het jongerencentrum in Almkerk met zo'n 9 meter uit te bouwen. "De Pomp krijgt daardoor iets meer ruimte", zegt Dorien Vos met gevoel voor understatement. Zij is bestuurslid bij Youth for Christ Altena. "De nieuwe ruimte wordt net zo groot als de zaal nu." Die extra ruimte is nodig ook. Sinds de verhuizing naar het nieuwe gebouw naast de Almkerkse sportvelden in 2013 is het bezoekersaantal van De Pomp flink gestegen, beschrijft vrijwilliger Bart Schutte. "Toen ik hier vier jaar geleden begon, hadden we nog wel eens avonden waar bijna niemand op af kwam. Tegenwoordig staan er op zaterdag tussen de 40 en 60 man binnen."

Dat heeft mede te maken met het aanbod van de activiteiten. De Pomp organiseert iedere week wel een game- of eetavond, een avond met theater of muziek of een avond rondom de Bijbel en het geloof. Zo is ook Thomas Vreugdenhil blijven hangen. "Ik was al eens een keer met Bart mee geweest naar De Pomp, maar daar was nooit een vervolg op gekomen. Totdat m'n vader mij mee vroeg om op Burendag te helpen met verven bij De Pomp. Dat was heel gezellig, iedereen ging goed met elkaar om. Sindsdien kom ik hier non-stop en ben ik vrijwilliger."

Rustig praten
Meer activiteiten en meer bezoekers betekent dat er meer ruimte nodig is, bijvoorbeeld voor jongeren die gewoon even rustig willen zitten en praten. "Als barman merk ik dat mensen wel eens hun verhaal kwijt willen, maar daar is nu door de drukte vaak geen ruimte voor", zegt Bart daarover. Volgens Thomas kan de rust die ontstaat door de uitbouw 'uitnodigend' werken en ook Dorien hoopt dat de jeugd De Pomp straks nog beter weet te vinden. "Ik zou het fijn vinden als meer jongeren Jezus leren kennen."

Ondertussen lopen er verschillende acties om de verbouwing te kunnen bekostigen. Meerdere kerken maken hun collectes over, er worden lege flessen ingezameld en Thomas liet zich samen met Lianne van Houwelingen sponsoren bij de nieuwjaarsduik in Well. Zij voegden daarmee 500 euro toe aan de pot, die nu - mede dankzij eigen spaargeld van Youth for Christ Altena - op ongeveer 11.500 euro staat. Uiteindelijk is er 34.000 euro nodig, maar de verwachting is dat dit voorjaar de 20.000 euro aangetikt wordt en dan kan de aannemer aan de slag. De verdere inrichting van de uitbouw volgt dan later.

Dorien, Thomas en Bart hopen dat meer mensen financieel willen bijdragen aan de verbouwing. "Want Youth For Christ Altena levert bijzonder jongerenwerk en laat zien dat het een stabiele organisatie is. Dit is niet zomaar een bevlieging. We willen graag verder groeien."

http://www.depomp.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden