The God Story strijkt neer in Wijk en Aalburg

  •   keer gelezen

REGIO • The God Story daagt in een spectaculair multimedia event bezoekers uit om hun leven op de kop te laten zetten door het mooiste Verhaal ooit.

Het evenement, een initiatief van Jeugd met een Opdracht, zal op 23 en 24 september op de Markt in Wijk en Aalburg te bezoeken zijn. Vier kerken uit de regio, de gereformeerde kerken uit Genderen en Andel en de hervormde kerken uit Rijswijk en Aalburg, hebben ervoor gezorgd dat 'The God Story' ook in deze regio neerstrijkt.

Zomercursus
"Het begon in de zomer vorig jaar, toen ik een zomercursus van Jeugd met een Opdracht volgde. Ik werd zo enthousiast dat ik een keer veel te hard 'Ik wil wat doen!' door de eetzaal riep. Wim van der Garde van Jeugd met een Opdracht hoorde dit en kwam meteen op me af. Hij was de eerste die me vertelde over The God Story", vertelt Kristian Haverkamp uit Wijk en Aalburg.

Wim van der Garde haakt daar op in: "The God Story is onderdeel van Jeugd met een Opdracht Heidebeek in Heerde. Om de evenementen mogelijk te maken werkt The God Story altijd samen met plaatselijke kerken, organisaties en christenen."

"The God Story bestaat sinds 2009. Het is allemaal klein begonnen. We zijn sinds september 2014 gebruik gaan maken van een grote tent. Onze ervaring met een grote tent is positief, aangezien dit een bepaalde charme, gezelligheid en nieuwsgierigheid creëert."

In de tent, die op 23 en 24 september in Wijk en Aalburg staat, passen 500 tot 600 jongeren van 12 jaar en ouder. "In Wijk en Aalburg en omstreken gaan heel wat jongeren naar de kerk. Toch is er een grote groep met hele andere dingen bezig dan met kerk en zingeving. Hoe hard kerken ook hun best doen om interessant en aantrekkelijk te worden, voor deze jongeren blijft het een stoffige instantie.

Het evenement 'The God Story' laat jongeren op een hippe en eigentijdse manier zien en beleven dat geloven niet saai en achterhaald is." Wim vult Kristian aan: "We gaan natuurlijk nog niet alles prijsgeven. Wel kunnen we zeggen dat er rappers, freerunners, jongleurs, skateboarders en dramastukken komen die 'The Story of God' laten zien en beleven. Op de avond zelf kunnen bezoekers ervoor kiezen om 'part of the Story' te worden."

Ontdekken
De organisatie hoopt dat de bezoekers meer zullen ontdekken in Wijk en Aalburg. Denise van de Wetering uit Rijswijk: "Er groeit een generatie jongeren op die 'The Story of God' nooit gehoord of gezien hebben. De vorm die 'The God Story' hanteert helpt jongeren om zich te kunnen identificeren met het verhaal en nieuwe ontdekkingen te doen."

Ontdekkingen die soms echt levens veranderen, zo heeft Wim al meerdere keren ervaren. "We zien elke keer op allerlei manieren dat wanneer mensen 'The Story of God' horen hen dat verandert. Dit kunnen grote en kleine veranderingen zijn. Wat we bijvoorbeeld vaak merken, is dat jongeren kampen met angsten waardoor ze zich afvragen: 'wie ben ik of wie mag ik zijn?'. We zien dat jongeren doordat ze bekend raken met 'The Story of God' bevestigd en geaccepteerd worden. Met als gevolg dat ze rust, tevredenheid en zekerheid vinden."

Per schip
Bijzonder aan het Aalburgse evenement is dat jongeren uit het hele Land van Heusden en Altena per schip naar Wijk en Aalburg kunnen komen. Stefan Ippel, Tienerfriends, uit Werkendam: "Op vrijdag 23 september vaart de Friendship vanuit Werkendam richting Wijk en Aalburg. Tijdens deze vaart zal het schip op verschillende plekken aanmeren om mensen mee te nemen. Jongeren kunnen op het schip blijven slapen of op de fiets terug naar huis gaan." Wie meer wil weten over meevaren met de Friendship kan bellen met Stefan: 06-55580837.

Bij de organisatie komt nog veel meer kijken, vertelt Mark van Noorloos uit Andel. "Van promotie, fondswerving tot een werkgroep formeren en allerlei logistieke zaken afhandelen. Te veel om op te noemen." Maar de werkgroep staat er niet alleen voor: "We zijn dankbaar dat er met hulp van bedrijven, particulieren en kerken uit de regio voldoende budget is om het evenement te organiseren." En dat nodigt uit tot een vervolg, vindt Wim. "Door de evenementen worden we bekender in Heusden en Altena. Wie weet kunnen we bij een vervolg een stap zetten voor een groter evenement. Bijvoorbeeld in een voetbalstadion."

http://www.thegodstory.org

Marjo van Andel

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten