• Hugo Heijnen (beennummer 94) en Robbert Mekelenkamp (63).
• Hugo Heijnen (beennummer 94) en Robbert Mekelenkamp (63). Foto: Michel Pichot du Plessis

Schaatsers nog niet op volle kracht in Thialf

Sport 271 keer gelezen

HEERENVEEN/ZALTBOMMEL • De verdiensten van Jesse Vriend vorige week in Leeuwarden werden door Team Stehmann dit weekend niet helemaal doorgezet.

De derde wedstrijd van de KPN Marathon Cup werd verreden in het vernieuwde Thialf. Vooraf had ploegleider Mario Donker uit Ammerzoden gewaarschuwd voor de hoge snelheid. Daarnaast meldde hij dat er een sterk deelnemersveld was, waarin ook een aantal langebaan-toppers vertegenwoordigd waren.

Rustig
De wedstrijd verliep de eerste helft voornamelijk rustig. Robbert Mekelenkamp reed een gat dicht. Arjen van der Kieft reed actief mee en liet geen kopgroepen aan zich voorbij gaan. Roel van der Stelt kon het peloton goed volgen, totdat hij na 62 ronden viel. Hugo Heijnen liet (na zijn blessure van afgelopen zomer) een stijgende lijn zien. Hij eindigde op de dertigste plek.

Chaotisch
De aanloop naar de finale verliep erg chaotisch. Mekelenkamp en Van der Kieft kwamen door het gedrang achterin het peloton te zitten. Van der Kieft eindigde op de 44e plek en Mekelenkamp eindigde 53e. Vriend wist in de eindspurt knap stand te houden en eindigde met een dertiende stek in de buurt van de klassementstoppers.

Winnaar
Joeri Klous wist er uiteindelijk na een sterke eindsprint met de winst vandoor te gaan en bemachtigde hiermee zowel de oranje als de witte trui.

Twee gezichten
Het was voor ploegleider Donker een wedstrijd met twee gezichten: "De ploeg reed een redelijke wedstrijd, maar ik ben nog niet helemaal tevreden. Er zit veel meer in. Volgende week moeten we gaan knallen." Dan staat op de Vechtsebanen in Utrecht de vierde wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden