Afbeelding
Foto: H.M.Henk

Bommelerwaardse mantelzorgers in het zonnetje

Algemeen 344 keer gelezen

REGIO • Dit jaar werden de mantelzorgers uit de gemeente Maasdriel en de gemeente Zaltbommel op meerdere dagen namens de gemeenten in de watten gelegd door Welzijn Bommelerwaard.

Ieder jaar is het op 10 november de Dag van de Mantelzorger. Een dag om aandacht te vragen voor hun inzet en zorg voor hun naaste, een dag om hen te bedanken voor de tijd en aandacht die ze hebben voor die ander.

De mantelzorg consulenten van Welzijn Bommelerwaard weten hoe lastig het soms voor mantelzorgers is om tijd vrij te maken voor zichzelf, vaak ook nog gecombineerd met andere taken en betaald werk. Daarom is er dit jaar voor een heel gevarieerd en flexibel programma gekozen.

Variatie
Niet alleen konden de mantelzorgers kiezen op welke dag ze gebruik wilden maken van een afwisselend, cultureel, programma. De programma's verschilden ook nog eens van dag tot dag. Zo was er een rondleiding door de Sint Maartenskerk, of een stadswandeling, een lunch bij In de Roos of bij het Bommels Bakhuys. En voor wie niet op één van de vier dagen kon was er een tegoedbon van KersVers, voor een mooi gevuld mandje met lekkers uit de streek.

Meer dan honderd mantelzorgers zijn met dit aanbod verwend en de reacties waren zeer positief. Op verschillende dagen sloten Anita Sorensen (wethouder Maasdriel) Jaco Melse (Raadslid Zaltbommel) en Adri Bragt (wethouder Zaltbommel) aan om in gesprek te kunnen gaan met de mantelzorgers wat zeer gewaardeerd werd.

Mantelzorgpenning
De mantelzorgpenning werd dit jaar uitgereikt aan Han van Eeuwijk uit Rossum. Han is een  bescheiden man die al jaren voor zijn vrouw die lijdt aan  dementie zorgt. Door zijn dochters werd de uitreiking zeer zorgvuldig voorbereid zodat Ton van Balken voor een verassing kon zorgen door onverwacht op de stoep te staan met de penning. Deze werd na uitleg waar deze penning voor staat, namelijk het symbool van waardering voor de mantelzorger, met trots in ontvangst genomen.

Mocht u ook mantelzorger zijn en de ondersteuning van onze consulenten kunnen gebruiken, meer informatie willen hebben over alles wat er voor mantelzorgers in de Bommelerwaard georganiseerd wordt, gewoon uw hart eens willen luchten of volgend jaar ook graag deelnemen aan de Dag van de Mantelzorg? Neem dan contact op via mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl of via 0418-634231.
 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden