Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Binnenstadsfonds wil ook dat winkels op zondag open kunnen

Algemeen 269 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Binnenstadsfonds Zaltbommel wil dat ondernemers in de binnenstad zelf kunnen beslissen of zijn open zijn op zondag of niet.

"Wij pleiten voor het invoeren van de mogelijkheid van ruimere zondagsopenstelling voor alle winkels in de binnenstad van Zaltbomel", schrijft het bestuur in een brief aan de gemeenteraad."Laten we onze ondernemers de kansen bieden, die ze verdienen."

Daarmee steunt het fonds de ondernemersvereniging OVZ. Die schreef onlangs ook een brief aan de raad waarin de vereniging oproept te komen tot een winkeltijdenverordening waarbij alle winkels in de binnenstad op zondagmiddag open mogen zijn.

De ondernemers reageren hiermee op het voorstel om het supermarkten in de kern Zaltbommel eenvoudiger te maken op zondag open te gaan. De vereniging zegt 'blij' te zijn dat het college de supermarkten de mogelijkheid te geven open te gaan op zondag.

Alle winkels

Tijdens de laatste algemene ledenvergadering van de vereniging hebben de leden unaniem verzocht 'de openstelling voor álle winkels in de binnenstad' vrij te laten aan de ondernemer. "Het is in de ogen van de ondernemers niet uit te leggen dat een supermarkt, met een steeds uitgebreider branche vreemd assortiment, wel open mag, maar bijvoorbeeld een drogist of huishoudwinkel niet", schrijft OVZ.

"Het Binnenstadsfonds zet zich in voor de promotie van Zaltbommel door het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid voor de consument te verbeteren", schrijft het bestuur van het Binnenstadsfonds. "Vanuit onze doelstelling zijn we voorstander elke winkelier zelf te laten besluiten op zondag open te zijn of niet. Onderscheid maken voor supermarkten vinden wij niet wenselijk."

Alternatief

Volgens OVZ is het retaillandschap volop in beweging. "De consument is minder loyaal en kiest voor gemak. Steeds vaker wordt gekozen voor een online besteding, in plaats van via de winkel. Online verkopers kennen op zondag de meeste bezoekers. Om een alternatief te kunnen bieden voor deze verschuiving moet het een ondernemer vrij zijn hier zijn onderneming op aan te passen."

Niet verplicht

Volgens de vereniging is het niet de wens van de ondernemers om voortaan collectief open te gaan. "Door een verruimde vrijstelling wordt ieders keuze gerespecteerd en een ondernemer wordt zeker niet verplicht tot openstelling. Elke ondernemer maakt afzonderlijk een afweging om zijn winkel wel of niet te openen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden