Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• In het verleden zijn te veel sloten gedempt, waardoor nu wateroverlast ontstaat.
• In het verleden zijn te veel sloten gedempt, waardoor nu wateroverlast ontstaat.

Struinen langs waterberging in Kerkdriel

  •   152 keer gelezen

KERKDRIEL • De gemeente Maasdriel denkt eind september een aannemer te gaan zoeken die de waterberging aan de Duitse Weistraat in Kerkdriel gaat aanleggen. Eerder werd al bekend dat daar resten van een middeleeuws kasteel in de grond zitten. Die worden eerst opgegraven.

De waterberging kan maximaal 17.000 kuub regenwater opvangen. Bij normaal peil is het wateroppervlak zo'n anderhalf voetbalveld groot. Over de onverharde kades kan straks 'gestruind' worden. Halverwege de plas komt een kade zodat men ook een klein rondje kan wandelen.

Privacy
Een omwonende heeft naar aanleiding van het bestemmingsplan aangegeven bang te zijn voor verlies van privacy, omdat wandelaars straks op zijn perceel zouden kunnen kijken. Ook vreest hij overlast van hangjeugd. Om deze inwoner tegemoet te komen, stelt het college voor om bij de sloot en de erfgrens van dit perceel geen wandelpad aan te leggen.

Hoosbuien
De waterberging is nodig omdat er in het verleden niet goed is gelet op afwateringsmogelijkheden. Er zijn onder andere sloten gedempt om meer bouwgrond uit te kunnen geven. Dat leidt in verschillende kernen nu af en toe tot natte voeten bij hoosbuien. Omdat in de toekomst alleen maar meer van dat soort extreme buien worden verwacht, zoekt Maasdriel naar locaties voor waterbergingen.

Informatieborden
Bij de plas komen informatieborden over het nut van waterberging en over de geschiedenis van het mottekasteel dat op die plek heeft gestaan.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK