Afbeelding
Foto: aangeleverd

Kunstenaar Kees van de Wal op zoek naar feedback

Algemeen 211 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Sinds januari dit jaar houdt beeldend kunstenaar Kees van de Wal elke maand open atelier. "Gewoon vrijblijvend komen kijken, kopje koffie erbij, beetje praten. Over kunst, over mijn werk, over het weer."

Van de Wal wil hiermee de drempel om in zijn atelier te komen kijken verlagen. Hij vindt het belangrijk om over zijn werk te praten en feedback te krijgen. Maakt niet uit van wie, of het nou een collega is, een kunstkenner, een liefhebber of een leek. "Alle feedback geeft informatie over hoe iemand mijn werk ziet. Die feedback is niet sturend, niet bepalend voor het volgende werk, maar kan me wel helpen in mijn proces", zegt Van de Wal.

Kunstroutes
Het aantal bezoekers op de maandelijkse open-atelier-middag is niet groot maar dat vindt Van de Wal niet erg. "Elk gesprek heeft zijn eigen waarde. Komend weekend begint de Bommelse Kunstroute en eind augustus doe ik weer mee aan Kunst Kiezel en Klei. Op deze dagen komen er in het atelier zo'n tachtig tot 120 mensen per dag. Dan spreek je niet iedereen persoonlijk, dat is soms jammer. Tijdens de maandelijkse openstelling op donderdagmiddag kan dat wel, dat leidt tot gezellige en soms diepgaande gesprekken."

In vorm
Tijdens de Bommelse Kunstroute toont Van de Wal nieuw werk onder de titel 'In vorm'. Deze titel verwijst naar de vormen, restvormen en samengestelde vormen die in zijn werk zijn te zien. In september gaan de open-atelier-middagen weer verder. Voor hem vruchtbaar, en voor de bezoeker een unieke kans om de kunstenaar aan het werk te zien en te volgen in zijn proces.

Veel moois
Van de Wal is blij met alles wat er op dit moment gebeurt op het gebied van de beeldende kunst in Zaltbommel. "Projectruimte Publiek, een initiatief van Jeroen Stijlaart, initieert diverse projecten en voor volgend jaar zijn er plannen voor een groot cultureel festival waar ook de nodige aandacht voor beeldende kunst zal zijn. De komst van Markt Twee, waar al een paar mooie exposities zijn georganiseerd, en de nieuwe galerie van Gerda Elfring zullen het kunstklimaat in Zaltbommel ten goede komen. Samen met de gootspokenroute van Joris Baudoin, de kunst in de openbare ruimte, de nieuwe stadswallen, de Waal en het mooie stadscentrum biedt Zaltbommel veel moois voor inwoners en bezoekers."

Het atelier van Kees van de Wal ligt tegenover het Stadskasteel in de Nonnenstraat.

www.keesvandewal.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden