Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Politiek Zaltbommel omarmt locatie Bosscheweg voor nieuw zwembad

  •   253 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Politiek Zaltbommel vindt de Oude Bosscheweg de beste locatie voor het nieuwe zwembad.

Hoe dat zwembad er precies uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk, zo bleek donderdagavond tijdens de behandeling van het onderwerp in de carrouselvergadering. Wel duidelijk is dat het er relatief snel kan zijn: het geld is beschikbaar, het bestemmingsplan is al in orde.

Gomarus

Volgens wethouder Han Looijen kan het nieuwe zwembad, in combinatie met de nieuwe sporthal, binnen een jaar gebouwd zijn. De gemeente moet ook wel een beetje vaart maken, vanwege afspraken met het Cambium en met het Gomarus. Die reformatorische school uit Gorinchem start eind deze maand met de bouw van een nieuwe school en heeft net als het Cambium met de gemeente afgesproken dat er dichtbij een sportvoorziening moet zijn.

Haast

"We hebben dus wel haast", aldus Looijen. Hij beloofde de politiek echter dat de gemeente niet gaat 'doordenderen'. "Als we een tijdelijke overbrugging moeten organiseren voor de sportvoorziening voor de scholen, dan doen we dat."

Bovenop elkaar

De wethouder beloofde serieus te kijken naar de mogelijkheid om zwembad en sporthal bovenóp elkaar in plaats van naast elkaar te bouwen, zoals Nico van Wijk (PvdA) suggereerde. Jaco Melse van het CDA drong daarnaast aan op zorgvuldigheid. "We bouwen dit complex voor de komende 40, 50 jaar. Dat is niet even een snel kunstje." Helen Sluijter van GroenLinks vroeg de wethouder nadrukkelijk te kijken naar de belangen van doelgroepen, zoals bijvoorbeeld de zwemgroepen voor ouderen en fysiotherapie en ook een plek voor een peuterbad.

Parkeren

Voor Frits van der Schans is ook de parkeerruimte een belangrijk punt. "Geef daar expliciet aandacht aan", gaf hij Looijen mee. "We willen niet hetzelfde probleem als een tijdje geleden bij de nieuwe sportvelden."

Zwemvereniging

Zwemvereniging Zaltbommel is blij met de locatie Oude Bosscheweg, zo bleek uit de woorden van de nieuwe voorzitter Maxim Kapteijns. "Door de combinatie met de nieuwe sporthal, kunnen bouw en exploitatie goedkoper en daardoor verwachten wij als vereniging een lagere huur. Ook denken wij met deze locatie nieuwe doelgroepen te kunnen bereiken, doordat we naast twee middelbare scholen komen te liggen." Hij vindt het een groot voordeel dat zijn vereniging in het nieuwe bad ook regionale zwemwedstrijden kan gaan houden. "En als het nieuwe bad wat dieper wordt dan het oude, dan kunnen we er ook gaan waterpolowedstrijden spelen." Volgens Kapteijns is er binnen de 50 jaar oude vereniging 'nieuwe energie' ontstaan door het vooruitzicht van een nieuw zwembad. "Wij staan te popelen", zei hij.

Het nieuwe zwembad met de nieuwe sporthal gaat ruim 12 miljoen euro kosten.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >

reageer als eerste
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER