Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Een wijkagent verkleed als inbreker ging maandag- en dinsdagavond de dorpen in en werd veelal binnen 10 minuten aangehouden.
• Een wijkagent verkleed als inbreker ging maandag- en dinsdagavond de dorpen in en werd veelal binnen 10 minuten aangehouden.

Politie zet 'boef' in voor test met Veilige Buurt App

  •   335 keer gelezen

BOMMELERWAARD • De politie heeft maandag- en woensdagavond in Aalst, Gameren, Hedel en Well een 'boef' op pad gestuurd om te kijken hoe efficiënt de Veilige Buurt App is. Die is héél efficiënt, zo bleek.

Een wijkagent ging in burgerkleding de straat op en zette meerdere inbraken in scène, zo schrijft hij in een verslag op de facebookpagina's van de politie Zaltbommel en politie Maasdriel.

Breekijzer

"Ik heb brandgangen, smalle paden en doorgaande wegen bewandeld", schrijft hij. "Al die tijd heb ik met een breekijzer en een zaklamp rondgelopen. Ik ben een aantal keren mensen tegen gekomen die bij 'goeie avond' wensten, mij vreemd aankeken, maar vervolgens gewoon doorliepen. Ik had de hoop dat deze 'getuigen' 112 zouden bellen om de politie te alarmeren, maar helaas gebeurde dit niet."

Veilige Buurt App

Na een tijdje werd de Veilige Buurt App geactiveerd en wat er toen gebeurde is volgens de wijkagent 'met geen pen te beschrijven'. "Ik zang mensen uit hun woningen komen, mensen naar hun auto sprinten en mensen met hesjes in de wijk lopen. Ik hoorde dat men druk op zoek was naar mij en voelde mij als een kat in het nauw. Ik ben in alle dorpen letterlijke opgejaagd door bewoners."

Getuigen

Tijdens de actie hebben veel mensen hun informatie doorgespeeld in de Veilige Buurt App. Tijdens de actie hebben in Gameren 60 getuigen zich gemeld, in Aalst 141 getuigen, in Hedel 140 en in Well 48. De 'boef' werd in de meeste vallen binnen 10 minuten aangehouden.

"Het viel mij op dat, nadat de melding was uitgegeven via de app, er veel mensen op straat liepen", schrijft de wijkagent. "Mensen lieten hun hond uit, stapten op scooters en in auto's om naar mij uit te kijken. Ik was blij dat ik geen 'echte' boef was. Ik heb lettelijk vanuit de ogen van een boef gezien hoe burgers samenwerken met de politie via de veilige buurt app. Op zo'n manier wil je hier geen boef zijn."

Politie Bommelerwaard steunt de Veilige Buurt App sinds april van dit jaar.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >

reageer als eerste
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER