Afbeelding
Foto: Veilige Buurt.nl

Politie Bommelerwaard steunt Veilige Buurt App

Algemeen 266 keer gelezen

BOMMELERWAARD • De politie in de Bommelerwaard stimuleert het gebruik van de Veilige Buurt App. "We willen graag gebruik maken van de ogen en oren van burgers, oftewel samen boeven vangen", zei wijkagent Tomas Sluiter donderdagavond tijdens een voorlichtingsavond over de app.

De app is ontwikkeld door drie inwoners uit de regio Rotterdam met financiële steun van de gemeente Rotterdam. Wie de app op zijn telefoon heeft staan, kan bij een 'verdachte situatie' de politie live op de hoogte houden van ontwikkelingen. "Je moet in zo'n geval altijd eerst 112 bellen", legt wijkagent Hendrik Rietstra uit. "Dat doe je als je bijvoorbeeld ziet dat iemand wel heel erg naar een huis aan het kijken is of als een bepaalde auto, die je niet kent, heel langzaam rondjes rijdt door de wijk. Via de app kun je zoveel mogelijk gegevens doorgeven, zoals de kleur van de auto, het kenteken en hoe de bestuurder er uit ziet. Wij kunnen er dan naar toe en in de auto kijken of iemand bijvoorbeeld inbrekersgereedschap bij zich heeft."

In de app kunnen de inwoners van een bepaalde wijk met elkaar de melding op de voet volgen en er informatie aan toevoegen. Ook de politie kan er meepraten. "Dat is het grote voordeel van deze app", zegt Tomas Sluiter. "We kunnen dan ook laten weten wat we met de melding hebben gedaan."

Het gebruik van de app is gratis, iedereen kan hem downloaden. Aanmelden moet met je e-mailadres en je kunt zelf een naam invoeren waaronder je te zien bent. 

In veel Bommelerwaardse dorpen en wijken zijn al What's App groepen actief. De Veilige Buurt App is niet bedoeld als vervanging van die groepen.

In de Veilige Buurt App zijn nu al groepen aangemaakt voor alle dorpen in de Bommelerwaard en de stad Zaltbommel. In die groepen is de politie Bommelerwaard al aangemeld.

De politie houdt donderdag 20 april opnieuw een voorlichtingsavond over de app. Die vindt plaats in de kantine van het politiebureau aan de Steenweg in Zaltbommel. De aanvang is 19:30 uur.

Meer informatie staat op: https://veiligebuurt.nl/de-veiligebuurt-app/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden