Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard


UPDATE

Brand bij bedrijf in Zaltbommel

  •   2050 keer gelezen   112

ZALTBOMMEL • Het blussen van de brand bij Afvalstoffenhandel Van Bruchem aan de Koxkampseweg in Zaltbommel gaat nog tot ongeveer middernacht duren. Rond 15:00 uur vlogen balen geperst papier in brand.

"De brand wordt geblust door steeds met een grijper een deel van het papier op te tillen en vervolgens onder te dompelen in water", licht woordvoerder Lenneke Duindam van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid toe. "Elke keer als dat gebeurt, leidt dat tijdelijk tot rookontwikkeling. Er wordt gemeten of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, maar aangezien het om papier gaat verwachten we dat niet."

Omdat de rook over de A2 trekt, zijn daar matrixborden geplaatst met waarschuwingsteksten. Voor het treinverkeer heeft de brand geen gevolgen.

De brand ontstond op het buitenterrein bij Van Bruchem, dicht bij het spoor. Eigenaar Hans van Bruchem heeft nog geen idee van de oorzaak. "Het is wel schrikken hoe snel zo'n brand om zich heen grijpt", zegt hij terwijl hij letterlijk met zijn voeten in het bluswater staat.

Voorzover nu bekend is de schade beperkt; gebouwen en machines lijken gespaard gebleven. Burgemeester Peter Rehwinkel kwam vroeg in de avond een kijkje nemen en Van Bruchem een hart onder de riem steken.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK