Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Het bestuur van Oranjevereniging Wilhelmina.
Het bestuur van Oranjevereniging Wilhelmina.

Meerkerkse Kwis voor alles en iedereen

  •   keer gelezen   Verenigingen

MEERKERK • Vrijdagavond 22 januari is het dorp Meerkerk in de ban van de grote Meerkerkse Kwis. Tenminste als we het bestuur van Oranjevereniging Wilhelmina mogen geloven.

"Een inwoner bracht ons op dit geweldige idee", vertelt voorzitter Henk Schotman. "In eerste instantie als mogelijk onderdeel van het programma van de feestweek, maar in 2014 ontbrak ons de tijd. Het wordt een happening: alle inwoners kunnen meespelen."

Het spel is niet echt geschikt om alleen te spelen. In vier uur tijd moeten maar liefst honderd vragen, verdeeld over een tiental categorieën, worden beantwoord. "De vragen variëren van Algemeen, Sport, Koninklijke Huizen en natuurlijk Meerkerk", vullen bestuursleden Miranda de Ridder en Ellemieke Versluis. "Buurtverenigingen, sportteams, families, vrienden of bedrijven kunnen zich aanmelden. Goed voor de teambuilding of de familieband. Er staan nu drie teams op de deelnemerslijst. We hopen op minimaal vijftien teams, maar meer mag ook."

Kwisboeken

De quiz is uniek en met geen enkel ander vraag- en antwoordspel te vergelijken, benadrukt het bestuur. Om 18.30 uur kunnen de kwisboeken in Dorpshuis De Linde worden opgehaald en dan gaat het spel beginnen. De teamleiders gaan terug naar huis, clubgebouw of bedrijfskantine en hebben tot 23.30 uur de tijd om de vragen te beantwoorden. "Weet je op een vraag geen antwoord, dan is er geen man overboord. Alle hulpmiddelen zijn geoorloofd en mogen onbeperkt worden geraadpleegd. Google, een ouderwetse encyclopedie, telefonische hulplijnen, het mag allemaal. Iedereen kan dus meedoen aan de eerste Meerkerkse Kwis."

"We willen vooraf geen spelregels vastleggen, maar wij denken dat een team bestaand uit acht tot tien spelers het meest optimaal is. De vragen mogen natuurlijk met z'n allen worden beantwoord, maar gelet op de hoeveelheid is het misschien verstandiger om duo's te laten concentreren op bepaalde categorieën. Niet alleen kennis is van belang, maar ook organisatorisch moet je van goeden huizen komen om te winnen. Verder is er een geheime proef, die door twee teamleden in De Linde moet worden verricht."

Na vier uur ouderwetse spelvreugde wordt het ingevulde kwisboek weer bij De Linde ingeleverd. "Na afloop kan er gezellig worden nagepraat, maar de uitslag is dan nog niet bekend. Het samenstellen van de vragen was een hele klus, maar ook het beoordelen van de antwoorden zal een flinke opgave worden. De prijsuitreiking is op zaterdag 13 februari, als we een verlaat door Bovekerk Evenementenverzorging gesponsord Carnavalsfeestje houden in De Linde."

Voor meer informatie en deelname: www.oranjeverenigingmeerkerk.nl

Theo Sprong

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten