Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Jan de Bruin

Lieven Anthonise wint, Kelvin van den Dool verspeelt podiumplaats door val

  •   keer gelezen   Sport

MOLENAARSGRAAF/BRANDWIJK • Het was een topdag voor wielerminnend Alblasserwaard. De organisatie van Rond om de Graaf wist namelijk een volwaardig wielerprogramma te organiseren, waar niet alleen veel publiek maar ook veel wielrenners aanwezig waren. Bij de Elite/Beloften ging Lieven Anthonise van De Mol uit Dordrecht met de zege aan de haal. Eerder op de middag was Bram Mens de beste bij de Amateurs/Sportklasse.


Na drie kwartier koers reed de Wateringse klasbak weg met Stephan Borsboom en Ronald Ligtenberg. "Met mijn medevluchters draaiden we goed door en ik voelde mij steeds beter worden. Ik ging misschien wel iets te vroeg aan, maar op de '11' wist ik goed door te trekken. Mijn vierde overwinning dit seizoen, met dank aan de ploeg Van der Vliet Recreatie. We rijden goed en dit rondje ligt ons wel, want Jan Metselaar won in 2015 en Pim Achterkamp vorig jaar."

Maastricht
Het parkoers van 893 meter was ook op het lijf geschreven van Hans Dekkers uit IJzendijke. De voormalig prof en huidig nationaal kampioen bij de Elite zonder contract trok er vanaf het startschot flink aan. Het bijna 50 man tellende peloton reed als een langgerekt lint langs de sfeervolle Graafstroom. Over de finishlijn en windje tegen was al snel het eerste onderscheid gemaakt. Brian Megens mengde zich ook in de voorste gelederen en was dus niet helemaal voor niets uit Maastricht (!) gekomen.

Vlasman Cycling
Kelvin van den Dool, regionale trots en rijdend voor Vlasman Cycling Team, leek op weg naar een podiumplaats. Maar zes ronden voor het einde kwam de Hoogbloklander (21) lelijk ten val. Hoewel Van den Dool met een bloedende elleboog weer mocht aanhaken, had hij zijn kruit wel verschoten. "Zonde dat ik het niet af kon maken, maar gelukkig is er niets met mijn linker sleutelbeen. Die vrees heb ik altijd wel, na mijn val in het voorjaar."

Uitrusten
De latere winnaar Anthonise was al gevlucht, maar kreeg in de slotronden gezelschap van de jonge Ide Schelling. De Hagenees kon niet meer dan aanhaken. Tot opluchting van Anthonise (27). "Ik had niet verwacht dat hij er nog bij zou komen, maar het kwam mij wel goed uit. Ik kon even uitrusten en mij sparen voor de sprint."

Schelling had er vrede mee. "Iemand van zijn ploeg liet een gaatje vallen en ik kon makkelijk naar hem toe rijden. Erover heen lukte niet, het was een zware wedstrijd en een echte sprinter ben ik niet."

Theo Sprong

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten