• Inbrekers wisten zich op drie plekken toegang te verschaffen tot het pand.
• Inbrekers wisten zich op drie plekken toegang te verschaffen tot het pand. Foto: Stockfoto

Inbraak bij Jysk in Arkel: 'Schrik zat er goed in'

Algemeen 1.774 keer gelezen

ARKEL • Bij meubel- en interieurwinkel Jysk aan de Vlietskade in Arkel is in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 augustus ingebroken.

Inbrekers maakten op drie plekken openingen in de zijgevel. Assistent bedrijfsleider Elianne: "Er is niets meegenomen, maar de schade is enorm. Een bedrag kan ik nog niet noemen. Gelukkig zijn de gaten alweer dichtgemaakt en binnen een paar dagen komen er nieuwe gevelplaten. Het is veilig genoeg om weer te werken."

Grote gaten
De gaten werden gemaakt ter hoogte van de toiletten, bij het magazijn en in de kantine. "Het gat in de kantine was het grootst. Doordat de dieven het gat aan de bovenkant groter wilden maken, viel het prikbord van de wand. Daardoor is het alarm afgegaan." Dat was omstreeks 5.15 uur.

Bewijsmateriaal
Is het team bang voor herhaling, omdat de inbrekers mogelijk hun klus willen afmaken? "Ik ben geen politie, ik weet niet hoe het gaat lopen. Er is in ieder geval genoeg bewijsmateriaal. Ik denk dat ze met meerdere mensen zijn geweest, gezien de schade die is toegebracht. Er is DNA gevonden, er zijn bloedsporen gevonden en we hebben camerabeelden. Ik vermoed dat de politie de daders wel te pakken kan krijgen."

Schrik
Het team durft twee dagen na de inbraak opgelucht adem te halen. "Bij ons zat de schrik er wel goed in. Maar het belangrijkste is dat we zelf niet in levensgevaar zijn geweest." Vanwege het onderzoek naar sporen was de winkel vrijdag 9 augustus enige uren gesloten.
 

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden