Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Code Oranje: 'Doe Mee! Molenlanden is knap staaltje politieke en democratische vernieuwing'

Algemeen 979 keer gelezen

NOORDELOOS • Bert Blase zette namens de nieuwe landelijke politieke beweging Code Oranje zaterdag de lokale partij Doe Mee! Molenlanden in het zonnetje.

In de Maria Johanna Hoeve te Noordeloos overhandigde hij Joke Stravers, Berend Buddingh', Eric Spaans en Wilma de Moel van Doe Mee! een taart.

Het is een actie van Code Oranje om waardering te tonen voor burgerinitiatieven. "Ik heb Doe Mee! Molenlanden uitgekozen omdat ik het een knap staaltje politieke en democratische vernieuwing vindt, letterlijk in de Nederlandse polder", stelt Bert Blase van Code Oranje. "Doe Mee! is een voorbeeld voor hoe Code Oranje naar de wereld en naar de politiek kijkt."

Grootste
Doe Mee! Molenlanden, een samenwerkingsverband van PvdA en Gemeentebelangen Molenwaard, nam eind vorig jaar voor het eerst deel aan de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Molenlanden. De lokale partij werd meteen de grootste. "Er zijn wel meer initiatieven in Nederland die hetzelfde beogen als Code Oranje, maar zo succesvol ben ik ze nog maar weinig tegengekomen", benadrukte Blase.

Doel van Code Oranje, dat in meerdere provincies in maart deelneemt aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten, is het hervormen van de democratie – waarin op dit moment politieke partijen leidend zijn – naar een democratie van nieuwe vormen, waarin de samenwerking met de inwoners van ons land centraal staat. En daar past Doe Mee! naadloos in. Bert Blase: "Doe Mee! Molenlanden is Code Oranje, alleen op een andere schaal."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden