Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

GlasDraad BV: 'Geen geld nodig van gemeente voor aanleg glasvezel Molenwaard'

  •   818 keer gelezen

MOLENLANDEN • GlasDraad BV hoopt dit jaar nog te beginnen met de vraagbundeling voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de voormalige gemeente Molenwaard. Financiële steun van het gemeentebestuur heeft het bedrijf daarvoor niet nodig.

Pieter van Grunsven, CEO van GlasDraad BV, had afgelopen week een overleg met medewerkers van de gemeente Molenlanden. De door GlasDraad ingediende juridische bezwaren tegen de selectieprocedure die de gemeente Molenlanden voor de aanleg van glasvezel in de voormalige gemeente Molenwaard kwamen daarbij amper aan bod. 

Van Grunsven: "Het was een prettig gesprek, waarin we hebben aangegeven welke mogelijkheden wij aan kunnen bieden om glasvezel in het buitengebied aan te leggen. Over onder meer de planning zijn ons veel vragen gesteld en wij hebben duidelijk gemaakt dat we een bona fide en solide marktpartij zijn."

Vraagbundeling
GlasDraad BV heeft zich ook niet aangemeld voor de selectieprocedure, waarbij het gemeentebestuur de keuze maakt wie financiële steun krijgt bij het aanleggen van glasvezel. "Wij hebben geen geld nodig voor de gemeente. Wij zouden graag dit jaar nog beginnen met de vraagbundeling in het buitengebied."

Pieter van Grunsven noemt expliciet het buitengebied; de kernen staan niet als eerste op de planning. "We staan ervoor open om dat ook op te pakken, maar velen hebben in de kernen al de beschikking over een goede verbinding. De nood is daar veel minder hoog."

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }