Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• De acteurs van Dag Mama.
• De acteurs van Dag Mama.

Molenlanden inspireert met voorstelling Dag Mama

  •   1312 keer gelezen

MOLENLANDEN • De gemeente Molenlanden kiest in samenwerking met zorgaanbieders De Lange Wei, Present en Rivas voor een bijzondere manier om haar gemeenschap mee te nemen in de wereld van dementie.

Op dinsdag 12 februari halen zij Dag Mama naar de gemeente: de veelgeprezen voorstelling over omgaan met dementie.

Zichzelf verliezen
De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor haar dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

De makers van de voorstelling zijn (gepromoveerde) ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. Ze delen de mooiste inzichten en handvatten om het béste te kunnen geven, zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

De voorstelling is bedoeld voor mantelzorgers en naasten van mensen met dementie. Ook zorgprofessionals zijn van harte welkom. Bezoekers zullen tijdens de voorstelling op indrukwekkende wijze ervaren wat dementie met álle betrokkenen doet en hoe men hiermee om kan gaan. Zodat men samen het béste kan geven. Aan de mens met dementie én aan elkaar. Er is nog zoveel mogelijk.

De voorstelling vindt op 12 februari tweemaal plaats. Er is een middagvoorstelling van 14.00 tot 17.00 uur en een avondvoorstelling van 19.00 tot 22.00 in De Til aan de Breestraat 1 in Giessenburg. De deuren gaan respectievelijk om 13.45 en 18.45 uur open.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/molenlanden en kosten 5 euro per stuk (inclusief consumptie in de pauze en na afloop). Aanmelden kan voor inwoners van de gemeente Molenlanden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK