• Het schoolorkest speelt het volkslied.
• Het schoolorkest speelt het volkslied.

Officiële eerste knikker voor MFC Noorderhuis in Noordeloos

Algemeen 1.635 keer gelezen

NOORDELOOS • De oudste en de jongste leerling van de School met de Bijbel uit Noordeloos hebben op donderdag 12 april samen met wethouder Elisabeth van Leeuwen van de gemeente Giessenlanden de eerste knikkers gelegd als symbolische eerste 'steen' voor de nieuwbouw van MFC Noorderhuis.

Tijdens de feestelijkheden ontving de Stichting Dorpshuis Noordeloos van Coöperatiefonds Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden een cheque als bijdrage in verdere inrichting van het dorpshuis.

Kunstwerk
Alle aanwezige kinderen hadden een eigen knikker bij zich om symbolisch in het nieuwe gebouw te leggen. Van alle knikkers wordt een kunstwerk gemaakt, dat een plaats krijgt in het Noorderhuis. De knikkers verwijzen natuurlijk naar Noordeloos als 'knikkerdorp' en naar de stippen die een terugkerend grafisch element zullen vormen in de decoratie binnenin het nieuwe Noorderhuis.

Nieuwe couplet
Na de officiële handeling zongen alle aanwezigen het Noordeloos' volkslied. Het schoolorkest vanuit de plaatselijke muziekvereniging de Volharding verzorgde de muzikale ondersteuning. Speciaal voor deze bijeenkomst heeft een dorpsgenoot een tweetal extra coupletten voor het Noordeloos volkslied geschreven, die gaan over het Noorderhuis en vooral over alle activiteiten die daar plaatsvinden.

Multifunctioneel
Uiteraard zijn er allereerst de bestaande gebruikers van school, dorpshuis, sportzaal Smidse Berg en kindercentrum Bobbi, die na de verhuizing hun activiteiten gaan voortzetten in het Noorderhuis. Maar daar blijft het niet bij: het Noorderhuis biedt volop mogelijkheden voor nieuwe dingen. Door het bundelen van zo veel mogelijk maatschappelijke voorzieningen in en om het nieuwe multifunctionele centrum wordt de toekomstbestendigheid van het voorzieningenniveau in Noordeloos geborgd.

Cheque
Het Coöperatiefonds van de Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden draagt met een cheque van  2500 euro ook een steentje bij aan de realisatie van het Noorderhuis. Het bedrag wordt door de Stichting Dorpshuis Noorderhuis ingezet voor de verdere inrichting en aankleding van het dorpshuis.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Leerlingen zingen uit volle borst het volkslied.
• Toekomstige gebruikers leggen de eerste knikker.
• Wethouder Elisabeth van Leeuwen legt eerste knikker.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden