Afbeelding

Cursus archeologie in de Alblasserwaard

Algemeen 1.238 keer gelezen

DORDRECHT/ALBLASSERWAARD • De AWN Lek- en Merwestreek, vereniging van vrijwilligers in de archeologie, organiseert vanaf dinsdag 6 februari 2018 een basiscursus archeologie die met name gericht is op de Alblasserwaard.

Op vijf dinsdagavonden en twee zaterdagmiddagen worden de cursisten wegwijs gemaakt in archeologische thema's, die betrekking hebben op de Alblasserwaard en Dordrecht.

Tijdens deze dinsdagavonden wordt de geschiedenis van de archeologie, wetgeving, archeologische tijdperken waaronder de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen, culturen en vindplaatsen in de Alblasserwaard en directe omgeving, het ontstaan van de bodemopbouw in de Alblasserwaard, zoals de stroomruggen en donken, hoe gaat archeologisch onderzoek in zijn werk, dateringstechnieken, verwerking en conserveren van vondsten en het betrekken van publiek bij archeologie besproken.

Op de eerste zaterdagmiddag wordt een busexcursie door de Alblasserwaard georganiseerd, waarbij de besproken cursusonderdelen, zoals de stroomruggen en de donken bezocht worden. Tijdens de tweede zaterdagmiddag is er een materiaalpracticum, waarbij de cursisten kennis maken met verschillende soorten aardewerk, vuursteen, het metaal van de prehistorie, en het sorteren en determineren van vondstmaterialen, waaronder houtskool, bot(jes), zaden, aardewerk en vuursteen.

De cursus wordt gegeven in de werkruimte van de AWN, Groenmarkt 83a in Dordrecht. De docenten zijn Jacqueline Hoevenberg (archeoloog gemeente Dordrecht), Teus Koorevaar (AWN), Jeroen Nipius (AWN), Marc Dorst (archeoloog gemeente Dordrecht), Arjen Bosman (archeoloog) en Deborah Paalman (archeoloog gemeente Dordrecht).

Kosten bedragen 80 euro, inclusief cursusboek en cursusmap.  Inschrijven kan tot 31 december 2017. Voor informatie en aanmelden kan men terecht bij secretaris Cor Westra via corguzzi@yahoo.com en op www.facebook.com/lek.en.merwestreek.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden