• Eén van de gevonden kittens.
• Eén van de gevonden kittens. Foto: Dierenasiel Gorinchem

Zomervakantie: topdrukte in Dierenasiel Gorinchem

Algemeen 637 keer gelezen

GORINCHEM • Bij Dierenasiel Gorinchem is de zomervakantie een drukke periode. Behoorlijk wat dieren zijn door vakantie vierende mensen in de steek gelaten.

"Dat maakt de verzorgers verdrietig, maar ook boos. Je hoopt elk jaar dat het minder wordt, maar ook dit jaar mocht het niet zo zijn. Ook je huisdier telt mee als je vakantieplannen hebt, die verantwoording hoort erbij als je hem of haar aanschaft", schrijft het dierenasiel in een persbericht.

Cavia's
De afgelopen weken zijn er veel in de steek gelaten dieren bij het asiel binnen gebracht. Zo zijn er tien cavia's gevonden in de berm van de Provincialeweg tussen Meerkerk en Noordeloos. Van de tien waren er zes drachtig. Ze waren net op tijd binnen in het asiel om daar veilig te kunnen bevallen. Ook zijn er een valkparkiet, parkiet en argaponis gevonden, evenals een konijn die met een zakje voer in zijn kooi in de struiken was achtergelaten. Hij kon bijna niet eten omdat zijn kiezen vol haken zaten, wat onder narcose behandeld moet worden. Zijn ontstoken oog wordt behandeld met zalf, het gaat nu langzaam beter.

Kittens
Er zijn ook verschillende katten binnen gebracht, waaronder vier kittens. Eén liep er alleen door de polder, uitgedroogd en vermagerd en met een grote navelbreuk. "Deze werd net op tijd gevonden. Ze moest gelijk geopereerd worden en herstelt nu goed." Een andere kitten werd opgemerkt door pratende wandelaars, die het beestje hoorden miauwen in de struiken langs de weg. Het diertje was in het asiel bang om alleen gelaten te worden. "Ze viel uitgeput in slaap in mijn vest en hobbelde zo de hele ochtend mee", zegt één van de verzorgers.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden