Afbeelding

Frank Koen geïnstalleerd als waarnemend burgemeester Katwijk

Algemeen 470 keer gelezen

LEXMOND • Frank Koen, oud-burgemeester van Zederik, is donderdag officieel geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van de gemeente Katwijk.

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemde de inwoner van Lexmond met ingang van 26 september.

Aan zijn vooganger, drs. J. Wienen, is per 21 september eervol ontslag verleend als burgemeester van Katwijk in verband met zijn benoeming tot burgemeester van Haarlem. De waarneming duurt tot het moment dat er in Katwijk een nieuwe kroonbenoemde burgemeester aantreedt. Dit zal naar verwachting in het voorjaar van 2017 zijn.

CDA-er Frank Koen beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Van 2010 tot 2016 was hij burgemeester van Capelle aan den IJssel en van 2004 tot 2010 was hij burgemeester van Zederik. Eerder was hij wethouder en gemeenteraadslid in Maassluis. Op dit moment heeft Frank Koen een adviesbureau op het terrein van (openbaar) bestuur en veiligheid, en is hij onder meer lid van de Raad van Toezicht van CVO-Rotterdam voor voortgezet onderwijs, lid van de Raad van Toezicht van Stichting Dorp, Stad en Land, en voorzitter van Stichting De Regenboog.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 11 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden