Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Zwembaden reageren verschillend op instructies coronavirus

Algemeen 1.085 keer gelezen

GORINCHEM/PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM • De zwembaden in de regio reageren verschillend op de instructies van het RIVM omtrent het coronavirus.

Het Caribabad in Gorinchem heeft besloten om het zwembad compleet te sluiten, terwijl de zwembaden in Papendrecht en Alblasserdam min of meer gewoon doorgaan. Daar wordt strak in de gaten gehouden hoeveel mensen er binnen zijn. Bij het getal van 100 gaan de deuren op slot.

Het Caribabad heeft besloten om alle activiteiten te annuleren. In ieder geval tot en met dinsdag 31 maart. "We kunnen niet garanderen dat de activiteiten die wij in het zwembad houden, met minder dan honderd personen zullen plaatsvinden", zo redeneert de directie van het zwembad.

"Ook willen we één lijn trekken. Al onze activiteiten, ook de zwemlessen, zijn tot en met 31 maart afgelast. De geldigheid van alle leskaarten zal worden verlengd."

Die ene lijn is er in ieder geval niet met de zwembaden in Papendrecht en Alblasserdam. In Papendrecht gaan de zwemlessen door. Voor het vrijzwemmen in het weekend geldt een maximum toegang van 100 personen. De verenigingswedstrijden gaan door zonder publiek.

Sportcentrum Blokweer meldt dat de zwemlessen en aquasport gewoon doorgaan. Het banenzwemmen op de vrijdagavond van 20:30 tot 21:30 komt tot en met 31 maart te vervallen.

De overige activiteiten gaan wel gewoon door.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden