Foto: Bert Bons

Mooie sportauto's en het goede doel van Kids & Cars

  •   917 keer gelezen

WEST-ALBLASSERWAARD • Het Kids & Cars event heeft zaterdag 13 april weer veel zieke kinderen een geweldige dag bezorgd. En veel toeschouwers die genoten hebben van de brullende motoren en het goede doel dat gesteund wordt door dit evenement.

Tafelronde 140 Alblasserwaard organiseert sinds 2013 Kids & Cars om kinderen die ziek zijn of het op een andere manier moeilijk hebben, een onbezorgde rit te geven in een echte sportwagen. Ieder jaar wordt het evenement populairder onder deelnemers, publiek en sponsoren.

Dit jaar deden er opnieuw 60 sport/supercars meedoen met de rit en er konden dus net zoveel kids blij gemaakt worden.

"Eindelijk eens een glimlach op hun gezicht, dat is waar we het voor doen!", aldus Tim den Besten van Tafelronde 140 Alblasserwaard. Tijdens deze rondrit werden vier gemeenten aangedaan: Alblasserdam, Molenwaard, Sliedrecht en de rit eindigde op de Markt in Papendrecht.

Dankzij een goede samenwerking tussen de Fundraise commissie van de serviceclub en diverse sportauto-eigenaren is besloten om de aankomende edities tevens nadrukkelijk(er) in te zetten op het ophalen van sponsorgelden. Het goede doel is ditmaal Stichting De Liedjesfabriek.

Bij de Liedjesfabriek laten ze zieke kinderen zich even beter voelen. Met hun mobiele studio zoeken ze kinderen op, zelfs aan hun bed. Samen schrijven ze een lied en nemen dit op. Ze maken er daarna ook nog een videoclip bij. Kinderen staan bij de Liedjesfabriek op een positieve manier in het middelpunt en krijgen een podium om hun verhaal te vertellen. Ze zorgen voor een paar uur plezierige afleiding en een tastbare herinnering waar de kinderen apetrots op zijn.

Voor meer informatie: www.kidsandcars.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }