• Voorzitter Thea Ensing met haar blaasinstrument.
• Voorzitter Thea Ensing met haar blaasinstrument. Foto: Aangeleverd

60-jarig jubileum van Muziekvereniging Prinses Marijke: hoe gaan zij dat vieren?

Nieuws

GELDERMALSEN • Muziekvereniging Prinses Marijke uit Geldermalsen viert dit jaar haar 60-jarig jubileum. Dit jubileumjaar is gevuld met een divers aanbod aan activiteiten voor jong en oud. Nieuwe voorzitter Thea Ensing kijkt er al naar uit. 

Ensing is al jaren lid van de muziekvereniging, maar neemt nu de taak op zich als voorzitter. Ze heeft al eerder in een bestuur van een andere vereniging gezeten, maar nog niet als voorzitter. 

We willen niet alleen leuke en mooie muziek maken op een goed niveau, maar ook groeien als vereniging

Ensing: “Het is een mooie rol, maar ook een nieuwe uitdaging. Ik kijk ernaar uit om samen met de andere bestuursleden aan de slag te gaan. Waarbij we ons gelukkig mogen prijzen met alle vrijwilligers die zich inzetten. We willen niet alleen leuke en mooie muziek maken op een goed niveau, maar ook groeien als vereniging.”

60-jarig jubileum

Dit jaar staat de vereniging voor een grote klus: het organiseren van het 60-jarig jubileum. 

“Voor ons 60-jarig jubileumjaar hebben we een mooi programma samengesteld. Zowel voor het hoofdorkest als voor de andere onderdelen van onze vereniging, zoals ons Opleidingsorkest.”

Op zaterdag 23 maart is het jubileumconcert. Alle geledingen in de vereniging presenteren zich dan aan het publiek. Met een speciaal optreden van Michiel de Boer, die als solist op trombone het werk Colors van Bert Appermont zal vertolken. Het concert start om 19:30 uur in Het Dorpshuis in Meteren, Achtersteweg 17 en is gratis toegankelijk. 

Play-in

Op zaterdag 13 april wordt er een play-in georganiseerd. Bij een play-in komen enthousiaste muzikanten bij elkaar om samen in één dag een aantal leuke werken in te studeren, met een afsluitend concert aan het einde van de dag. 

De leiding van deze play-in (in De Lingeborgh) ligt in handen van twee inspirerende dirigenten: Lucienne de Valk en Leon Vliex. Iedere muzikant die een instrument bespeelt uit een harmonie, fanfare of brassband kan hieraan meedoen. Aanmelden kan via de site van de vereniging.

De Betuwecup: competitie in verenigingsverband

Ook organiseert MPM op 19 oktober de Betuwecup, het leukste muzikale festival van de Betuwe. Dit is een competitie in verenigingsverband. Iedere vereniging kiest muziek op zijn eigen niveau. 

Een jury beoordeelt vervolgens hoe goed het orkest die muziek ten gehore heeft gebracht. Het orkest dat de meeste punten krijgt, wint de Betuwecup. Het leuke hiervan is dat elk orkest kan winnen.

‘We vieren het graag samen’

Het jubileum in Geldermalsen staat niet op zichzelf. Ensing: “Dit jubileum is niet alleen voor de vereniging een feestje. We vieren het graag samen met de inwoners van Geldermalsen en omgeving.”

“Niet alleen door muziek te maken, maar ook door een project te organiseren voor en met scholen. We vinden het belangrijk te blijven investeren in muziekonderwijs. Natuurlijk is dat belangrijk voor de jeugd, maar eigenlijk voor iedereen.”

Meer lezen?
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/380401/doelman-pieter-van-der-wyck-overleden
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/380391/superpostcodeprijs-van-1-miljoen-euro-valt-deze-keer-in-culemborg
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/380171/concrete-plannen-woningbouw-west-betuwe