Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Platform Toegankelijk West Betuwe zoekt contactpersonen

Nieuws

west betuwe • Het Platform Toegankelijk West Betuwe is op zoek naar bewoners die contactpersoon willen zijn voor wat er in hun dorpskern zou moeten verbeteren aan toegankelijkheid van stoepen, straten, winkels, etc. 

Wat doen jullie dan? 
Regelmatig wordt deze vraag gesteld aan leden van het platform. Het platform bestaat uit twaalf bewoners uit verschillende kernen in West Betuwe, die zich allemaal op hun eigen manier inzetten voor een beter toegankelijke omgeving. Het platform vergadert elke week online en nodigt regelmatig mensen uit om bepaalde thema’s te bespreken. 

Daarnaast vinden er activiteiten plaats zoals het testen van o.a. winkels, dorpshuizen, horecalocaties, parken en wandelroutes en het beoordelen van tekeningen van nog te ontwikkelen of te renoveren openbare gebouwen. Het platform pleit voor inclusief bouwen en het hanteren van de nieuw ontwikkelde ITstandaard i.p.v. het achterhaalde bouwbesluit. 

Meer openbare toegankelijke toiletten in West Betuwe
Ook is er een werkgroep Iedere WC telt in West Betuwe, die meer publiek toegankelijke toiletten in West Betuwe wil, die vindbaar moeten zijn in de landelijke HogeNood app. Daarnaast wil het platform toegankelijkheid agenderen en adviseren bij beleidsplannen van de gemeente. Ook op het gebied van sport is het platform actief en betrokken bij het sportakkoord.

Elke bijdrage is welkom
Het platform komt graag in contact met bewoners die ook verschil willen maken in hun eigen woonplaats. Elke bijdrage is welkom. Bij het platform kan je zelf bepalen waar je je voor wil inzetten. Hoe meer bewoners aansluiten, hoe meer er voor elkaar wordt gekregen! Informatie opvragen of aanmelden kan via: toegankelijkwestbetuwe@gmail.com

Het Platform Toegankelijk West Betuwe is sinds 2020 actief en bestaat uit een enthousiaste groep bewoners met en zonder beperking die samen met andere bewoners, organisaties en de gemeente wil bijdragen aan een toegankelijke omgeving voor iedereen. Met enige regelmaat schrijft het platform over hun activiteiten in Het Kontakt.

Gemeenten zijn vanuit het VN-verdrag Handicap verantwoordelijk om de samenleving inclusief te maken voor iedereen, ongeacht iemands beperking. Fysieke toegankelijkheid is namelijk de randvoorwaarde voor een inclusieve samenleving.


Meer lezen?

https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/374241/platform-toegankelijk-west-betuwe-teleurgesteld-in-uitvoering
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/373908/platform-toegankelijk-west-betuwe-roept-op-tot-melden-van-lif
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/369004/een-schrijftolk-is-voor-francoise-groenendaal-vlug-onmisbaar