• Knarrenhof in Zwolle.
• Knarrenhof in Zwolle.

Goede hoop op Krimpense Knarrenhof

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De Krimpense trekkersgroep ‘Knarrenhof’ heeft goede hoop dat de woonvoorziening er gaat komen. “Stichting Knarrenhof Nederland voert momenteel gesprekken met de gemeente Krimpen aan den IJssel over onder andere de grondprijs. Als dat rond is, kan er worden doorgepakt”, zegt woordvoerder Arend Gorter.

Een jaar geleden sprak hij samen met zijn vrouw Yolande in Het Kontakt de wens uit om een Krimpense Knarrenhof te realiseren. Afgelopen periode is er veel gebeurd: “Het college van B&W deed vorig jaar de aanbeveling om een Knarrenhof met veertig woningen te bouwen op de locatie van het voormalige KOAG-terrein, tegenover het Krimpenerwaard College. Dat advies is door de gemeenteraad overgenomen. Inzet is om te komen tot een meergeneratiehof, voor belangstellenden met een leeftijd vanaf 45-plus.”

Belangstelling
Er blijkt grote belangstelling voor, vervolgt Gorter: “De teller staat nu op 170 huishoudens. Senioren kiezen voor een Knarrenhof vanwege het unieke concept van zelfstandigheid, gezelligheid (met gemeenschappelijke ruimten), geborgenheid en zorg voor elkaar. Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden. De vraag zal groter zijn dan het aanbod, maar er zullen ook mensen afhaken voor wie het wellicht te lang gaat duren of voor wie het vanwege een andere reden niet realiseerbaar is. Het is immers ook een lastige tijd met hoge bouwprijzen. Inwoners van Krimpen aan den IJssel hebben voorrang, maar ook belangstellenden uit andere kernen in de Krimpenerwaard kunnen hun interesse kenbaar maken.”

Een opleverdatum/-jaar durft Gorter niet te noemen: “Nee, zover is het nog niet. Maar zodra er meer nieuws is, treden  we weer naar buiten.”

Aanmelden voor het project in Krimpen aan den IJssel kan bij de Stichting Knarrenhof Nederland, via de website www.knarrenhof.nl.