• Het nu nog braakliggende terrein aan de N210.
• Het nu nog braakliggende terrein aan de N210. Foto: Martijn Kuiler

Toch geen Berenrestaurant in de Krimpenerwaard

Algemeen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Er komt toch geen restaurant van het bekende De Beren concern in de Krimpenerwaard. Gevorderde onderhandelingen over de huur van een nieuw te bouwen horecapaviljoen aan de Breekade aan de rand van Krimpen aan den IJssel zijn alsnog spaak gelopen, geeft Mitchell van der Meer van de Krimpense projectontwikkelaar Blue-house aan. “Maar het pand gaat hoe dan ook gebouwd worden. Inmiddels zijn we in gesprek met nieuwe gegadigden.”

Blue-house verwierf het terrein met daarop het inmiddels gesloopte eetcafé Plus Breeka zo’n anderhalf jaar terug, met de bedoeling om er een nieuw horecapaviljoen op te kunnen bouwen. Het bestemmingsplan maakte dat al mogelijk en de ligging langs de drukke provinciale weg en naast een veel bezocht recreatiegebied, is een aantrekkelijke plek voor een café of restaurant. Bovendien wordt zo een lange horeca-historie op deze plek voortgezet, zo was de filosofie.

“Het projectgebied omhelst 4600 vierkante meter”, geeft Van der Meer aan. “Een deel van de grond is verontreinigd door lekkende vrachtwagens die er in het verleden hebben gestaan toen het nog een wegrestaurant was. In ons plan is daarom ook een sanering van het terrein opgenomen. Dit in samenwerking met de milieudienst DCMR.” Kenmerkend voor het nieuwe etablissement is het duurzame karakter met houten gevelelementen, zonnepanelen en een groen dak. Het terrein rondom biedt plaats aan een ruim terras en meer dan vijftig parkeerplaatsen.


Restaurantketen De Beren was één van de partijen die er direct wat in zagen. Van der Meer: “Landelijk bekend. Met hen zijn we dan ook in zee gegaan. Begin 2022 werd een huurovereenkomst getekend en werden de plannen qua indeling en uitstraling verder uitgewerkt. Lopende dit traject bleek dat er aanvullende afspraken nodig waren over extra aanpassingen aan het terrein. Dit was voor De Beren aanleiding om afgelopen najaar alsnog af te haken. Helaas.” 

Over ‘die extra afspraken’ wil Van der Meer niet veel meer kwijt. “Dat hou ik liever binnenskamers. Het heeft geen nut om de vuile was buiten te hangen. We zijn er in ieder geval niet uitgekomen.”

Hij vult daarbij direct aan dat hoe dan ook het horecapaviljoen er komt. “Er zijn inmiddels nieuwe gegadigden, waarmee we in gesprek zijn. Het vergunningenproces is intussen ook helemaal doorlopen, waarmee ik verwacht dat de bouw binnen nu en een half jaar dan toch kan starten.”