• Gerda met haar partner en nichtje tijdens een 'MS Motion'.
• Gerda met haar partner en nichtje tijdens een 'MS Motion'. Foto:

Bingomiddag voor MS-behandeling Gerda Huijzer

Algemeen

SCHOONHOVEN • Stichting Op de bres tegen MS organiseert zaterdag 11 september een bingomiddag in gebouw de Overkant, aan de Wal in Schoonhoven. Aanvang 14.00 uur, de entree bedraagt 25 euro. 

De te winnen prijzen zijn beschikbaar gesteld door winkeliers in Schoonhoven en Bergambacht. 

Er worden vijf ronden gespeeld, waaronder de super-juwelenronde. Kaarten zijn beschikbaar via www.microplace.nl/bingo of verkrijgbaar bij Ollotiek, Haven 49 in Schoonhoven. In verband met de coronamaatregelen is er op de dag zelf geen verkoop aan de deur. 

De opbrengst van deze bingomiddag is geheel bestemd voor de stichting die zich inzet voor een stamceltransplantatie voor Gerda Huijzer.

De Schoonhovense kreeg in april 2019 te horen dat zij MS heeft, een chronische ziekte waarover nog veel onduidelijkheid is. Eén ding staat vast, het is een aandoening die zorgt voor uitval van vele lichaamsfuncties. In Nederland zijn alleen remmende medicijnen beschikbaar, maar helaas voorkomt dit niet bij elke patiënt het vele leed dat MS met zich meebrengt. 

Omdat Gerda in Nederland is uitbehandeld en ze een progressieve vorm van MS heeft, heeft zij zelf het initiatief genomen zich aan te melden voor een HSCT-behandeling in Mexico. Dit is een stamcelbehandeling die de MS niet zal genezen, maar waarbij er een grote kans op stilstand van deze slopende ziekte is. 

Hiervoor is een groot geldbedrag nodig waarvoor haar partner een crowdfunding is gestart, en de stichting deze heeft overgenomen.

Voor meer informatie of donaties: www.opdebrestegenms.nl