Afbeelding
Foto:

Truckerstocht gaat voor Tovertafel

papendrecht • Zaterdag 26 mei is het weer zover: de jaarlijkse Truckertocht door de Alblasserwaard. Naast dat er zo'n 75 trucks een rondje rijden met hun eregasten, wordt er dit jaar ook geld opgehaald voor een Tovertafel.

De Tovertafel is een projectie op een willekeurige (eet)tafel. Daarmee kan van alles geprojecteerd worden, veelal zijn dat beelden.

Beelden projecteren

Hierbij moet gedacht worden aan vlinders, visjes of herfstblaadjes. Een infraroodsensor detecteert handen, op die manier kunnen de blaadjes van tafel geveegd worden of de visjes verjaagd. Dit kan samen of alleen gespeeld worden.

Organisatie

De organisatie van het event heeft als doel gesteld om met de extra opbrengsten en giften van de Truckertocht zo'n tafel aan te schaffen, omdat ze bij een bezoek aan een Gemiva-locatie gezien hebben hoe de bewoners opleefden van een gehuurd exemplaar.

De Tovertafel die de Truckerstocht hopelijk gaat opleveren, is bestemd voor de Gemiva-locatie op de Johannes Vermeerstraat in Papendrecht.

Ongeveer negentig mensen met een verstandelijke beperking zullen dit jaar met een vrachtwagen meerijden.

Geweldige dag

Volgens de organisatie kijken zij hier al lang van tevoren naar uit. "Daarnaast beleven ook hun familie, de vrijwillige begeleiders, de truckers, omstanders en organisatoren een geweldige dag door de blije gezichten van de deelnemers."

Zowel historische, als nieuwe trucks zullen meerijden. De CO2-uitstoot wordt al een aantal jaar gecompenseerd door het planten van bomen.