Afbeelding
Foto: Peter Stam

Kinderen planten 25 nieuwe bomen op Scheldeplein in Alblasserdam

Algemeen 219 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op het gerenoveerde Scheldeplein in Alblasserdam zijn woensdag 28 maart 25 nieuwe bomen geplant door de kinderen van basisschool Het Kompas.

Dit gebeurde in het kader van de 61e Nationale Boomfeestdag en onder het motto 'Operatie Boomfeestdag: maak het buiten beter!'. De bomen werden door de kinderen geplant in samenwerking met burgemeester Jaap Paans, wethouder Peter Verheij, gemeentesecretaris Simone van Heeren, de medewerkers van de gemeentelijke buitendienst, leden van de Lions Club en de leerkrachten.

Speurtocht
De boomfeestdag ging rond 09.00 uur van start met een speurtocht in Park Huis te Kinderdijk. Rond 10.30 uur was er een hapje en een drankje. Een half uur later sprak wethouder Verheij de kinderen toe en werden de bomen geplant. Na het planten werden enkele honderden wormen aan de nieuwe grond toegevoegd, omdat dit goed is voor de grondstructuur. De ochtend werd afgesloten met de prijsuitreiking naar aanleiding van de speurtocht.

Genieten
Wethouder Peter Verheij: "Het met een schoolklas planten van een boom is een feestelijke en leerzame gebeurtenis, dat bewijst elke boomfeestdag weer. Het maakt de kinderen bewust van het belang van bomen voor een fijne leefomgeving en gezonde lucht. De herinrichting van het plein is na het planten van deze bomen bijna klaar. Ik hoop dat vele inwoners van het plein gaan genieten."

Compensatie 
De Lions Club Alblasserwaard Souburgh doneerde twee bomen voor de boomfeestdag. De donatie is ter compensatie van de CO2-uitstoot tijdens de jaarlijkse truckerstocht voor gehandicapten door de Alblasserwaard.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 7 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden