• Tieneke van Putten in de Bouwkringloop in Vianen.
• Tieneke van Putten in de Bouwkringloop in Vianen. Foto: Gertjan den Ouden

April de ‘Maand van de Bouwkringloop’ bij Kringloop Vianen

Algemeen 1.690 keer gelezen

VIANEN • Kringloop Vianen opende in 2020 naast haar reguliere kringloopwinkel ook nog een bouwkringloop. En bleek een uitstekend idee, het liep namelijk storm. Vanwege corona is het echter nooit gelukt op op een leuke manier invulling te geven aan de opening van de bouwkringloop en daar wil men nu verandering in brengen. En dus dus doopt men april om in ‘de maand van de bouwkringloop’.

“De hele maand zit vol met leuke acties voor klanten”, vertelt Tieneke van Putten, bedrijfsleider van Kringloop Vianen. “Zo zijn er ieder week nieuwe aanbiedingen voor de bezoekers van de winkel. Maar dat is niet het enige, we pakken het ook groter aan. We gaan namelijk nog een trekking of een prijsvraag organiseren, waarbij degene die wint twee klusjesmannen tot zijn of haar beschikking krijgt.”

“De bedoeling is dat die dan aan de slag gaan bij iemand die het écht goed kan gebruiken. Iemand die bijvoorbeeld weinig te besteden heeft of iemand die slecht ter been is en niet zomaar zelf aan de slag kan.”

Workshops
Maar daar houdt nog niet op. Fanatiekelingen kunnen ook zelf aan de slag. Van Putten: “We organiseren namelijk ook workshops vogel- en egelhuisjes maken. Veel mensen weten niet dat er ook huisjes voor egels zijn, maar ze bestaan wel degelijk. Het is afhankelijk van het aantal aanmeldingen hoeveel workshops we organiseren.”

Iedereen kan terecht in de bouwkringloop voor allerhande bouwgerelateerde spullen. Denk aan gereedschap en schroeven, maar ook aan grotere spullen zoals badkamertegels of restanten laminaatvloeren. Van Putten doet ook nog een oproep aan de aannemers-, klusjes- en timmerbedrijven in de omgeving. 

Netwerkborrel
Ze legt uit: “We willen op 15 of 22 april een netwerkborrel organiseren. We willen hier graag nog wat meer bedrijven naartoe trekken. We hebben al de nodige contacten met dit soort bedrijven, maar we hopen er nog wat meer te krijgen. Spullen die zij niet meer gebruiken kunnen voor ons nog interessant zijn en wie weet komen ze hier zelf wat tegen waar ze nog wat mee kunnen.”

Bedrijven die interesse hebben om langs te komen kunnen zich aanmelden via het volgende mailadres: info@kringloopvianen.nl. Meer informatie over Kringloop Vianen en de bijbehorende bouwkringloop zijn te vinden op www.kringloopvianen.nl

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden