Afbeelding

Vleermuizenavond in de Schaapskooi

Algemeen 201 keer gelezen

SCHOONREWOERD • Op vrijdagavond 27 augustus organiseert de Natuur en Vogelwacht een vleermuizenavond in en rondom de Schaapskooi in Schoonrewoerd, bedoeld voor het hele gezin. 

Wiegert Steen van de Liniewacht zal tijdens een presentatie uitleg geven over het leven van de vleermuis. De Liniewacht heeft als doel om de vleermuizen bij breed publiek onder de aandacht te brengen. Vleermuizen zijn kwetsbare dieren, die afhankelijk zijn van onze bescherming. Door volwassenen en kinderen op een positieve manier kennis te laten maken met vleermuizen wil Liniewacht laten zien hoe nuttig en bijzonder deze dieren zijn. Goede voorlichting kan eventueel onbegrip en angst voor vleermuizen wegnemen. 

De presentatie van Wiegert Steen begint om 19:30 uur. Aansluitend wandelen de deelnemers in de omgeving waar men met behulp van speciale batdetectoren op zoek gaat jagende vleermuizen. Bij slecht weer gaat de wandeling niet door, maar de presentatie wel. Deelname kost 3,50 per persoon, inclusief glaasje appel- of appelperensap. 

Aanmelden bij: arinabogerd@live.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden