• Ook Badminton Club Leerdam maakte zich zorgen.
• Ook Badminton Club Leerdam maakte zich zorgen. Foto: Aangeleverd

Overeenstemming tussen Laco en gemeente Vijfheerenlanden

Algemeen 1.078 keer gelezen

LEERDAM • Vijfheerenlanden en Laco hebben overeenstemming bereikt over de binnensportaccommodaties en de exploitatie daarvan. Dat maakten B&W afgelopen week bekend.

Dat betekent dat gebruikers van sportaccommodaties gebruik kunnen blijven maken van de sporthal, gymzalen en het zwembad. 

Het college schrijft in een brief aan de raad dat men met Laco onderhandeld heeft over het eigendom van de binnensportaccommodaties in Leerdam en de exploitatie ervan. 

Vorige week werd overeenstemming bereikt over het geschil. De overeenstemming houdt in dat de gemeente Laco een vergoeding geeft, waarna Vijfheerenlanden eigenaar van de gronden en gebouwen is. 

“Ook zijn er afspraken op hoofdlijnen gemaakt over de kaders waarbinnen Laco de voorzieningen - in opdracht van de gemeente - nog enkele jaren zal exploiteren.” De afspraken worden uitgewerkt tot een conceptovereenkomst. 

Vervolgens moet de gemeenteraad haar goedkeuring hierover geven. 

“Door het verschil van inzicht tussen gemeente en Laco is er onzekerheid ontstaan bij de gebruikers”, schrijven B&W. Omdat er nu een overeenstemming is bereikt en beide partijen de intentie hebben om tot een definitief akkoord te komen, zijn de gebruikers hierover geïnformeerd. 

Verenigingen, scholen en particulieren reageerden bezorgd toen duidelijk werd dat de gemeente de exploitatieovereenkomst met Laco niet wilde verlengen. Dat betekende ook dat de gemeente wellicht zou stoppen met haar bijdragen om de tarieven voor gebruikers laag te houden. Hierdoor bestond de kans dat het gebruik van de voorzieningen duurder zou worden. Mogelijk zouden er ook activiteiten worden geschrapt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto botst tegen boom op Burgemeester Jonkheer Hoeufftlaan in Vianen 112 11 uur geleden
Afbeelding
Stroomstoring in Meerkerk en Noordeloos: 564 huishoudens zonder stroom Nieuws 6 mei, 14:24
• Burgemeester Sjors Fröhlich (vooraan met grijze jas en ambtsketen) gaf op 4 mei een toespraak.
4 mei-toespraak burgemeester Sjors Fröhlich: 'Besef dat we in vrijheid mogen leven steeds groter' Nieuws 6 mei, 11:52

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden