• Rick Snel bij de Grote of Barbakerk waar de vijfde editie van Music For The Universe wordt gehouden.
• Rick Snel bij de Grote of Barbakerk waar de vijfde editie van Music For The Universe wordt gehouden. Foto: Fleur van Eeuwijk

Een muzikale reis door het universum met Rick Snel in de Barbakerk

Nieuws 810 keer gelezen

CULEMBORG • Music For The Universe is een zit-concert waarin je wordt meegenomen in een muzikale reis. Alle muziek die er die avond te horen is, is gecomponeerd door gerenommeerd producer Rick Snel. Het wordt een buitenaardse beleving waarin het universum en de muziek samenkomen. “Je bevindt je tijdens deze avond echt even in een ander universum.”

Om tot deze vijfde editie van Music For The Universe te komen, heeft Rick een gevarieerd pad bewandeld. “Sinds 2007 woon ik in Culemborg maar oorspronkelijk kom ik uit Haarlem en heb ik twintig jaar in de zorg gewerkt. Vroeger speelde ik veel in bandjes en maakte ik als dj mijn eigen remixen waarin ik me focuste op elektronische muziek. Dit groeide uiteindelijk uit naar leuke successen en mijn nummers werden zelfs gedraaid door bekende dj’s als Armin van Buuren.” Ondanks deze mijlpalen, wilde Rick zich verder ontwikkelen en nog meer vanuit zijn eigen kern componeren zonder vast te zitten in muzikale hokjes. Vrij zijn in de muziek die je maakt, dat is voor Rick enorm belangrijk. “Na een aantal jaar had ik in de gaten dat ik met mijn eigen muziek mensen wil bereiken zodat ze mijn muziek beleven. Dit gaf mij wél voldoening.” Hier is hij vervolgens mee aan de slag gegaan en zo ontstond midden in de coronacrisis het idee genaamd ‘Music For The Universe’.

In de Grote of Barbakerk mocht Rick zijn allereerste editie in 2020 uitvoeren. “Het was een groot succes! Doordat het een zit-concert is, ervaren mensen deze – niet alledaagse – muziek namelijk écht goed. Dit wordt versterkt door het licht en de beelden die we projecteren om je op die manier te laten ervaren dat je ergens anders bent.”

Met deze concerten hoopt Rick dat mensen zich geïnspireerd voelen en met verwondering naar de wereld en het universum kunnen kijken. “Ooit ben ik in de zorg begonnen omdat ik iets voor mensen wilde betekenen en dat werd de rode draad in mijn leven.”
Na vele succesvolle edities, is het op 27 april tijd voor de vijfde editie. “Dit jaar werk ik weer samen met zangeres Sarah van Heuven, gitarist Erik van Gelderen, toetsenist Martijn Langeveld en voor het eerst met saxofonist en trompettist Willem Pluk. Ook zijn de beelden nog mooier en is de lichtshow doorontwikkeld samen met Piet Grootenboer en zijn team.” Inmiddels kan Rick wel zeggen dat hij trots is op deze vijfde editie. “Ieder jaar leg ik de lat net weer wat hoger en daardoor klopt voor mijn gevoel nu alles. Ik kijk ernaar uit om met iedereen een bijzondere en muzikale avond te beleven.” En of Rick de komende jaren vaker dit soort concerten wil geven? “Zeker! Maar wellicht een keer ergens anders in Nederland in een bijzonder monumentaal pand. Dat zou gaaf zijn.” Kijk voor meer informatie en tickets op www.hiddennature.nl

Fleur van Eeuwijk

Fleur van Eeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Maurik Battle of de Boats 2023.
Jongeren aan de slag met boot bouwen bij bedrijven Nieuws 3 mei, 10:30
Afbeelding
Expositie Kees Schouten: De Wereld Rond Nieuws 3 mei, 09:27
Afbeelding
Nieuwsgierig? Hulpdiensten houden open dag aan de Triosingel Nieuws 2 mei, 15:00
• KEC Choir Academy.
Zelfverzekerd het podium op? Meld je aan voor de Choir Academy Nieuws 2 mei, 12:00
Afbeelding
Dodenherdenking zaterdag 4 mei in Culemborg Nieuws 2 mei, 10:28
• Bezoekers tijdens een eerdere Open Dag in het Odensehuis Culemborg.
Open Dag in het Odensehuis Culemborg Nieuws 2 mei, 07:00
Afbeelding
Pak een batje! Jeugdclinics bij Tafeltennisvereniging Gispen Sport 1 mei, 10:53
• Dieke Niekerk-van Zijl ontving een gouden speld vanwege haar 50-jarige lidmaatschap bij de PvdA.
Fractievoorzitter van de PvdA Yassin Dagdag zet twee Culemborgers in het zonnetje Nieuws 1 mei, 09:17