Afbeelding
Foto: Janneke boogaard

Inwoner van Kerkwijk besmet met coronavirus

Algemeen 2.048 keer gelezen

KERKWIJK • Een man uit Kerkwijk is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19).

Dat heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch dinsdagavond bekend gemaakt.

Strikte isolatie
De man was vrijdagavond opgenomen in het JBZ. De patiënt wordt in strikte isolatie verzorgd en maakt het naar omstandigheden goed.

Omstandigheden
"Sinds vandaag komt het virus ook voor ons dichtbij", zegt loco-burgemeester Adrie Bragt. "Gelukkig maakt de man het naar omstandigheden goed. Ik hoop dat hij snel helemaal beter wordt. Ik kan me goed voorstellen dat met name inwoners uit Kerkwijk zich zorgen maken of vragen hebben. Dat is niet nodig. Wij zijn in nauw contact met RIVM, GGD en het JBZ. Ik heb er alle vertrouwen het JBZ en de GGD de juiste maatregelen nemen en genomen hebben."

Vragen
Inwoners die vragen hebben, kunnen contact opnemen met het RIVM of bellen naar de informatielijn van de GGD: 088 - 144 72 72"

Contactonderzoek
GGD Gelderland-Zuid brengt in kaart met wie deze man contact heeft gehad (contactonderzoek). Contacten van de patiënt worden door de GGD benaderd en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen. Mochten deze contacten klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het nieuwe coronavirus.

Alert op nieuwe besmettingen
Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland, maar ook in de Bommelerwaard, kan verspreiden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden