Gemeentenieuws Molenlanden

Buurtactie lagere snelheid Veilig Verkeer Nederland
Buurtactie lagere snelheid Veilig Verkeer Nederland Foto: Molenlanden

VVN en politie zetten zich in voor een lagere rijsnelheid op 30 km/h wegen in Molenlanden

Nieuws 2.193 keer gelezen

Misschien heeft u ze wel zien staan? Leerlingen van verschillende basisscholen hielpen de politie de afgelopen weken bij buurtacties in Molenlanden. Met behulp van een lasergun controleerden ze automobilisten in Bleskensgraaf en Groot-Ammers op hun rijsnelheid op een 30 km/h weg. Deze actie is in samenwerking met politie, gemeente Molenlanden en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Belangrijk en nuttig, maar volgens de leerlingen vooral ‘heel cool’.

De leerlingen gingen ook het gesprek aan met de automobilisten over veilig rijden in het verkeer. En ze deelden een flyer uit met tips als herinnering. Wethouder Maarten van Helden deed vrijdag 27 oktober mee met de actie bij De Ammers in Groot-Ammers. “Er wordt te vaak, te hard gereden en dat leidt tot gevaarlijke verkeerssituaties. We willen een verkeersveilig Molenlanden, maar dat kan de gemeente niet alleen. Iedereen moet hierin zijn verantwoordelijkheid nemen. Zo’n buurtactie als deze is natuurlijk leuk, maar ook heel zinvol. De aangehouden automobilisten worden zich bewust gemaakt van hun eigen rijgedrag. De leerlingen leren hier van en ik hoop natuurlijk dat zij deze ervaringen thuis bespreken. Zo bereiken we veel mensen in Molenlanden en maken we samen een punt van nul verkeersslachtoffers.”

Meldingen verkeersgedrag
De afgelopen weken waren de buurtacties ook in Schelluinen en Streefkerk. In Noordeloos wordt binnenkort ook nog een actie georganiseerd. De school, gemeente, politie en VVN zetten zich in voor een beter verkeersgedrag en minder verkeersslachtoffers. Vanuit school, raad en bewoners ontvangen gemeente en VVN regelmatig meldingen van onrustig rijgedrag en / of te hard rijden op 30 km/h wegen in de gemeente Molenlanden.

Maak een punt van nul verkeersslachtoffers
De buurtacties passen goed binnen de doelstelling van gemeente, regio, VVN en politie om samen te werken aan verkeersveiligheid. Deze actie sluit aan bij de gemeentelijke, regionale en provinciale missie: “Maak een punt van nul verkeersslachtoffers”.
www.maakeenpuntvannul.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen