Gemeentenieuws Molenlanden

De kinderen van de heer Maurice schenkende de molen aan Gemeente Molenlanden
De kinderen van de heer Maurice schenkende de molen aan Gemeente Molenlanden Foto: Molenlanden

Familie Maurice schenkt molen aan gemeente Molenlanden

Nieuws 1.691 keer gelezen

Dinsdag 24 oktober vond tijdens het Open Podium van de gemeenteraad van Molenlanden de officiële schenking plaats van een schaalmodel van de Hofwegense molen aan de gemeente Molenlanden. De kinderen van de bouwer van deze molen, de heer J.P. Maurice, waren op zoek naar een veilige en openbare plek voor dit bijzondere schaalmodel.

Zorg voor de molen
De molen heeft een plaats gekregen naast de ingang van de raadzaal in De Spil in Bleskensgraaf. Voorafgaand aan de onthulling sprak burgemeester Segers kinderen, klein- en achterkleinkinderen van de familie Maurice toe. “Het is eervol dat de familie in de gemeente een betrouwbare partij ziet om goed voor de molen te zorgen. Dat zullen wij ook zeker doen”, aldus de burgemeester.

Belangstellenden kunnen de molen bezichtigen
Tijdens de openingstijden van het servicepunt in De Spil in Bleskensgraaf (maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur) kunnen belangstellenden binnenlopen om de molen te bekijken. Bij de molen staan twee informatiebordjes met achtergrondinformatie over de bouw van het schaalmodel en over de originele Hofwegense molen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen