Gemeentenieuws Molenlanden

De hennepkwekerij werd op 29 september door de politie aangetroffen en ontmanteld.
De hennepkwekerij werd op 29 september door de politie aangetroffen en ontmanteld. Foto: Molenlanden

Burgemeester voornemens om woning in Streefkerk te sluiten om hennepkwekerij

Nieuws 1.239 keer gelezen

Burgemeester Segers wil een pand aan de Bosstraat te Streefkerk voor een periode van drie maanden sluiten. In dit pand werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente herhaling van drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie voorkomen.

De hennepkwekerij werd op 29 september door de politie aangetroffen en ontmanteld. In het pand werden 228 hennepplanten aangetroffen.

Herhaling voorkomen
Om herhaling van drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie te voorkomen, wil de burgemeester het pand voor drie maanden sluiten. De eigenaar van de woning is hierover geïnformeerd. Deze maatregel is in lijn met het beleid dat de gemeente Molenlanden heeft vastgesteld, conform de Opiumwet.

Let op bij het verhuren van een pand
Hennepteelt en drugshandel leveren een gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Criminelen die zich bezighouden met hennepteelt trekken mogelijk meer criminaliteit aan. Bewoners kunnen worden gechanteerd of bedreigd. De gemeente adviseert inwoners die een woning of bedrijfspand verhuren dan ook met klem goed na te gaan of de huurder betrouwbaar is. De eigenaar van de woning of het pand is medeverantwoordelijk voor goed gebruik. Dus ga regelmatig poolshoogte nemen. Zo kan worden voorkomen dat een pand maandenlang wordt gesloten.

Meld signalen
Zie je iets verdachts? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844/112 bij spoed, het team Veiligheid van de gemeente via veiligheid@jouwgemeente.nl of 088 75 15 00. Wil je liever anoniem melden? Meld dan via Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000 of via het tipformulier op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen