Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: gemeente molenlanden

Meld je aan als burgeronderzoeker voor ‘Vang de watermonsters’

Nieuws 117 keer gelezen

Schoon water is essentieel voor een rijke biodiversiteit. De afgelopen 4 jaren hebben duizenden burgeronderzoekers in Nederland de waterkwaliteit van kleine wateren zoals sloten en beken gemeten. Als burgeronderzoeker kun je deze zomer weer in actie komen door 1 tot 5 kleine wateren te meten. Je krijgt een korte training in hoe je de watermonsters moet nemen. Na de training ontvang je een meetkit met daarin een handleiding, een zoekkaart voor waterdiertjes, vijf reageerbuisjes om watermonsters te nemen en een retourenvelop om de watermonsters terug te sturen.

De afgelopen jaren is in onze regio slechts 2 keer gemeten, dus meld je aan en meet deze zomer mee! Met de meetgegevens laat Natuur en Milieu jaarlijks zien hoe het is gesteld met de waterkwaliteit en vragen ze aandacht voor concrete maatregelen van de grootste vervuilers zoals mest, bestrijdingsmiddelen, riool overstort en medicijnresten. Kijk voor meer informatie op: https://natuurenmilieu.nl/watermonsters/.

(Deze oproep wordt gedaan namens Stichting Duurzaam Molenlanden)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen