Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Column Theo Segers: Achteruitkijkspiegel Zomertour 2022

18 jul, 12:34 Column 119 keer gelezen

De fietstocht langs de 20 dorpen en stad van Molenlanden zit er weer op. In totaal acht dagen lang fietsten Anneke en ik door onze mooie gemeente. In totaal hebben we ruim 300 km afgelegd en zijn bij zo’n 60 adressen gestopt. Ook genoten we van heel veel spontane ontmoetingen. Deze keer lag het accent op bezoeken aan ondernemers en evenementen. Dit is zeker goed geweest voor een grote diversiteit aan ontmoetingen en gesprekken. Wat levert oprechte nieuwsgierigheid toch veel originele, interessante en leerzame gesprekken op!

De rugzak met de tekst ‘Burgemeester op stap’ was zeer helpend. Auto’s die ons achterop kwamen, stopten, spraken ons aan of toeterden. Ook inhalende fietsers – vaak racefietsers – maakten een kort praatje.
Bij de start van de gemeente Molenlanden is een onderzoek gedaan naar de gastvrijheid van de inwoners. Die uitslag viel toen positief uit. En dat kan ik alleen maar bevestigen. Overal zijn we hartelijk en gastvrij ontvangen. Ontbijt, lunch, diner, koffie, thee, een glas water of sap en nog veel meer. Zeker ook het vermelden waard zijn de bezoeken aan de gastgezinnen van Oekraïners.
In de krant en op de sociale media hebben jullie de tocht kunnen volgen. Heel veel dank voor de mooie gesprekken, de fijne ontmoetingen en de vele rondleidingen. Wij hebben Molenlanden weer meer en intenser leren kennen en zijn onverminderd trots op deze gemeente, haar ondernemers en inwoners.

Heel voorzichtig dachten we al fietsend na over de zomer van 2023. Zullen we opnieuw op pad gaan? Sommige inwoners deden de suggestie om na wandelen, twee zomers fietsen dan via het water te reizen. Dat is best een idee, per boot, surfplank of sub. Maar daar hebben we nog tien maanden voor om over na te denken. Nogmaals onze dank voor de gastvrijheid!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.